2024/05/09

 

Ligoninės vaikų ligų skyrius šventė įkurtuves

Kupiškio ligoninės Vaikų ligų skyriaus kolektyvas su ligoninės vadovybe ir kolegėmis iš Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro.
Autorės nuotraukos

Balandžio 3 d. Kupiškio ligoninėje buvo ne eilinė diena. Pagaliau į atnaujintas patalpas persikėlė Vaikų ligų skyrius. Mat, pasak medikų, nuo pat ligoninės atidarymo šis skyrius iš vienos vietos į kitą kraustėsi keletą kartų ir vis laikinai. Tas laikinumas buvusiame ginekologijos ir akušerijos skyriuje Vaikų ligų skyriui užsitęsė bemaž dešimt metų.
Šio skyriaus įkurtuvių šventėje dalyvavo sveikatos apsaugos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė, Panevėžio teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėjas Edgaras Voras, rajono vadovai, ROTARY, remonto darbus atlikusios įmonės atstovai, kolegos iš Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro.

Stinga tik baldų

Vaikų ligų skyriaus įkurtuvių juostelę perkirpo viceministrė J. Zinkevičiūtė, rajono meras Jonas Jarutis ir Kupiškio ligoninės direktorius Dalius Drunga. Šventės dalyviai pasklido po naująsias patalpas, pabendravo su čia besigydančiais mažaisiais pacientais ir jų mamomis.

Įkurtuvių šventės akimirka.

Iš pradžių šios patalpos buvo pradėtos remontuoti už europines lėšas ketinant čia įkurdinti Kupiškio r. socialinių paslaugų centro Subačiaus senelių globos namų gyventojus. Šiam žingsniui negavus leidimo, patalpos keletą metų buvo tuščios ir iki galo nebaigtos tvarkyti. Ligoninės vadovybei pavyko pasiekti, kad rajono Savivaldybė skirtų lėšų baigti šių patalpų remontui. Jam iš rajono biudžeto buvo atseikėta apie 100 tūkst. litų. Darbus atliko UAB „Rivilda“.

15 vietų, iš jų 6 skirtos kūdikiams. Naujai išdažytos palatos, sanitariniai mazgai prie jų, izoliatorius, taip pat su atskiromis sanitarinėmis patalpomis, erdvi pacientų valgyklėlė ir žaidimų kambarys, poilsio vieta darbuotojams, atskiras vonios ir dušo kambarys. Pasak ilgametės Vaikų ligų skyriaus vedėjos Vandos Savukienės, po visų kraustymųsi iš vienų patalpų į kitas šiuo metu jų skyrius įsikūrė jaukiausioje ir šviesiausioje vietoje. „Čia šypsosi mamos, sparčiau sveiksta vaikai“, – taip geresnes darbo sąlygas apibūdino skyriaus vedėja.

Iki įkurtuvių dėl lėšų stokos tik nespėta apsirūpinti naujais baldais. Jiems reikėtų 70 tūkst. litų. Medikai tikisi, kad šį jų rūpestį išgirs ir ministerija, ir kiti potencialūs rėmėjai.

Pagaliau mažieji ligoninės pacientai galės naudotis ne surūdijusia ir išklerusia santechnika.

Žadėjo dalykinę paramą

Po skyriaus apžiūros ligoninės aktų salėje vyko šventinis minėjimas. J. Zinkevičiūtė pagyrė kupiškėnus už sugebėjimą protingai panaudoti investicijas. „Vaikai – mūsų ateitis. Jei kupiškėnai įstengė atnaujinti Vaikų ligų skyrių, tai Kupiškis tikrai gyvuos. Svarbu tą išlaikyti. Vaiko ir motinos sveikatos valdyba yra steigiama. Tai geras Sveikatos apsaugos ministerijos žingsnis. Ministerija dirba gera linkme – atkreipti dėmesį į žmogaus sveikatą“, – kalbėjo viceministrė. Viešnia apgailestavo, kad kol kas tokie nedideli medikų atlyginimai. Ji sakė, kad kuruos vaiko ir motinos sveikatos sritį, ir kvietė kupiškėnus medikus rūpimais klausimais kreiptis, rašyti, konsultuotis, kviestis konstruktyviam pokalbiui, jei bus reikalas. „Pagal specialybę esu mikrobiologė, medicinos mokslų daktarė. Manau, kad turime būti ne tik vadybininkai, bet ir suprantantys medikų triūsą“, – sakė J. Zinkevičiūtė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video