2024/05/03

 

Motociklų ir automobilių varžybos prie piliakalnio nustebino žiūrovų gausa

Varžybų akimirka.

Saulėta praėjusio šeštadienio diena buvo palanki žiemos šventės – motociklų ir automobilių lenktynių prie Kupiškio piliakalnio organizatoriams. Susirinkusi didžiulė minia žiūrovų buvo tikras lobis ir aplinkui neršiantiems politikams. Juk rinkimai jau ne už kalnų, o ateinantį sekmadienį. Tačiau niekas negalėjo užgožti tikrojo reginio – pasivažinėjimo ledu senajame stadione.
Šįkart į šias varžybas buvo suvažiavę vairavimo virtuozai ne tik iš Kupiškio, bet ir iš Biržų, Panevėžio, Pasvalio, Rokiškio, Jonavos, Anykščių, Vilniaus, Pabradės ir kitų rajonų. Užteko azarto ir ekstremalių situacijų. Bet žiūrovams per varžybas stigo informacijos apie rungtis, jų dalyvius, nugalėtojus ir prizininkus.

Motociklų su priekabomis klasėje trečioji vieta atiteko kupiškėnams Sauliui ir Pauliui Miliškevičiams.

Kupiškėnai neatsiliko

Bene geriausiai tądien žiemiška trasa važiuoti sekėsi biržiečiams. Jie nuskynė daugiausia laurų ir prizinių vietų tiek motociklų, tiek automobilių varžybose. Pasak šio renginio pagrindinio organizatoriaus ir iniciatoriaus, autokroso varžybose teisėjaujančio kupiškėno Virginijaus Gaidimausko, sporto šventė pavyko. Buvo stebuklingai daug žiūrovų, geras oras. Vietos valdžia renginio organizavimu irgi liko patenkinta. Tiesa, kad nepasisekė tik su varžybų komentavimu. Taip atsitiko dėl to, kad komentatorius buvo parinktas ekspromtu. Kitą kartą rengiant tokias varžybas bus pasirūpinta, kad apie jų eigą žiūrovams profesionaliai pasakotų motociklų ir automobilių sportą išmanantis žmogus.
Šįkart gausiausiai varžybose dalyvavo motociklininkai. Dviračių motociklų kategorijoje varžėsi 29 sportininkai (iš jų 6 kupiškėnai), keturračių – 13 (iš jų 1 kupiškėnas), motociklų su priekaba – 12 (iš jų 6 kupiškėnų ekipažai).

Kupiškėnai broliai Artūras ir Audrius Staniai pradžiugino svariais laimėjimais.
Autorės nuotraukos

Tarp motociklininkų iš mūsiškių geriausiai pasisekė Sauliui ir Pauliui Miliškevičiams. Tėvas ir sūnus kartu varžybose dalyvauja ir laurus skina jau ne pirmi metai. Taip pat buvo apdovanoti jauniausi dviračiais motociklais rungtyniavę varžybų dalyviai skapiškėnas Lukas Baguckas ir kupiškėnas Deividas Draginas.
Lengvųjų automobilių varžybose iš viso dalyvavo 25 automobiliai. Iš kupiškėnų geriausiai čia pasirodė Artūras Stanys. Jis užėmė pirmąją vietą sportinių mašinų ir antrąją – automobilių su padangomis be dyglių grupėje. Jo brolis Audrius Stanis buvo antras tarp vairavusių automobilius su keturiais varomais ratais. Deividas Vareika laimėjo antrąją vietą sportinių automobilių grupėje. Iš kupiškėnų automobilių rungtynėse dar dalyvavo Gediminas ir Tomas Valiukai ir Lauris Meilus.

Kitos pramogos žiūrovams

Penkias valandas užtrukusiame renginyje sušalusieji galėjo sušilti paragavę ponios Dalios iš Paliūniškio moliūgienės, pagardintos žolelėmis. Žinoma, ne už dyką, bet pritaikant lanksčias nuolaidas. Nestigo ir kitokių karštų gėrimų bei užkandžių keliuose kituose ant kalno įsikūrusiuose kioskeliuose. Valgiu buvo pasirūpinę ir patys varžybų dalyviai – tai vienur, tai kitur jų komandų sambūrio vietose rūko šašlykinės, kvapniu dūmeliu viliodamos praeivius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video