2024/05/03

 

Bitininkai aptarė praėjusius metus

Nedidelėje mugėje bitininkai galėjo įsigyti įvairių indų medui susipilti, vaistinių bitininkystės produktų ir kitų reikalingų prekių.
Autorės nuotrauka

Praėjusį savaitgalį Kupiškio bitininkų draugijos nariai rinkosi aptarti, kaip jiems sekėsi praėjusiais metais. Daugiausia dėmesio ir kalbų sulaukė dar vasarą per visą Lietuvą nuskambėjusi 36-oji respublikinė bitininkų šventė. Taip pat susirinkimo metu buvo sprendžiami naujų narių priėmimo klausimai bei senųjų palydos iš draugijos gretų.

Šiuo metu Kupiškio rajono bitininkų draugija turi 150 narių, kurie savo ūkiuose laiko per 2000 bičių šeimų. Kiekvienais metais baigiantis žiemai dalis organizacijos bitininkų renkasi į savo draugijos ataskaitinį susirinkimą. Jo metu keičia surinktą vašką į korius, perka pikį, bičių duonelę, kitus produktus.

Ne išimtis ir šie metai. Į Kupiškio kultūros centrą susirinkę bitininkai apsirūpino koriais, kitomis priemonėmis, reikalingomis bitininkystei, ir spietėsi šventiniam susirinkimui aptarti praėjusių metų rezultatų.

Draugijos pirmininkas Juozas Žeimantas paaiškino, kokios yra galimybės bitininkams pigiau nusipirkti avilių. Naudingus patarimus dalijo šios srities specialistai. Svarstytas klausimas, ar priimti į organizacijos gretas Kupiškyje naują narį Algirdą Vogulį iš Rokiškio bitininkų draugijos. Jis jau ne vienerius metus netoli Kupiškio marių turi ne tik 90 bičių šeimų ūkį, bet ir augina per 5 hektarus medingų augalų.

Kartu draugija atsisveikino su seniausiu savo bičiuliu Algiu Ragausku. Dėl sveikatos bėdų šis bitininkas jau nebepajėgia aktyviai dalyvauti organizacijos veikloje.
Simbolinėmis dovanėlėmis bei padėkos raštais buvo apdovanoti ir darbščiausi rajono bitininkai. Padėkos žodžio iš organizacijos pirmininko sulaukė Henrikas Dauderis, Mindaugas Vilimas, Vaidotas Mazurevičius, Daiva Bačiulienė, Audronė Blaževičienė, Kristina Gedminienė, Romualdas Tviskus, Vygantas Giedrius ir kiti.

Šie bitininkai itin daug pagelbėjo rengiant 36-ąją bitininkų šventę Kupiškyje. Įspūdžiai iš jos vis dar skambėjo viso mūsų rajono bitininkų ataskaitinio susirinkimo metu.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video