2024/05/03

 

Alkaniems šunims – žiauri šeimininko pagalba

Šunis pakoręs Papilių gyventojas Dailius Valma pats privalėjo juos pristatyti veterinarų tyrimui.
Autorės nuotrauka

Du šunis Papilių kaime pakoręs gyventojas už tokį poelgį ne tik sulaukė tinkamo teisėsaugos atpildo, bet ir buvo priverstas pats stebėti, kaip veterinarai jo nugalabytiems gyvūnams atlieka skrodimą. Tokių veiksmų prireikė įrodant, kad keturiasdešimtmetis Dailius Valma iš tiesų žiauriu būdu atsikratė nebereikalingų keturkojų.

„Pasigailėjo“ alkanų šunų

Kupiškio rajono policijos pareigūnai apie du pakartus šunis Papiliuose sužinojo iš telefonu paskambinusio anonimo. Neprisistatęs asmuo pranešė, kad šio kaimo gyventojas D. Valma žiauriai uždusino savo patėvio šunis ir gaišenas numetė pašalėje laukdamas šiltesnio meto.

Atvykę į vietą, vieno iš Papiliuose stovinčių daugiabučių namų teritorijoje pareigūnai iš tiesų rado jau sustingusius, po sniegu gulinčius šunis. Juos nugalabijęs vyriškis nesigynė dėl savo poelgio ir prisipažino, kad vieną keturkojį su grandine pakorė dar sausio mėnesio pradžioje. Kitą ant medžio visai neseniai pakabino su senu kaklaraiščiu.
„O ką reikėjo daryti? Nebebuvo, ko duoti ėsti, kiek jie būtų besikankinę su miltais ir vandeniu. Patėvis paprašė atsikratyti, taip ir padariau“, – drąsiai apie savo „gailestį“ šunims pasakojo D. Valma. Galimybių humaniškesniems veiksmams su gyvūnais vyriškis tvirtino neturėjęs.

Pašnekovo teigimu, jo ir patėvio namuose dar liko vienas labai senas šuo ir ožys. Šie gyvuliai taip pat dabar kenčia alkį, tačiau šeimininkas dievagojosi šįkart leisiąs savo gyvūnams patiems nusikankinti. Esą pats nors ir yra profesionalus skerdikas (turi ir pažymėjimą), savo rankų daugiau nepurvinsiąs.

„Daugiau jau aš nebelįsiu – tegu patys dvesia, nebedaug jiems liko. Šuo ir taip senas, o ožys irgi neištvers nešeriamas. Dabar kaimynai jam kartą per dieną paduoda vandens ir šieno, o pats patėvis net iš lovos nelipa pažiūrėti“, – piktinosi Papilių gyventojas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video