2024/05/03

 

Netikėti „persirengėliai“ nustebino visko mačiusius pareigūnus

Trims Kupiškio gatvėmis klaidžiojantiems mažamečiams Užgavėnės baigėsi policijos komisariate.
Asociatyvi autorės nuotrauka

Kupiškio rajono policijos komisariatas šiais metais netradiciškai atšventė Užgavėnes. Antradienio vakarą juos aplankė trys neblaivios daugiavaikės motinos iš vienos miesto lindynių namo išsiųsti mažamečiai. Žingsniuojančią gatve trijulę pastebėjo patys pareigūnai.

Trimetį, keturmetį ir šešiametį, be suaugusiojo palydos žingsniuojančius Gedimino gatve, pamatė Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas. Jis apie šį įvykį informavo savo kolegas ir vaikai netrukus jau šiltai sėdėjo policijos budėtojų poste, skanaudami pareigūnų atneštus Užgavėnių blynelius.
Paaiškėjo, kad šie mažamečiai policijai žinomos 38 metų Kupiškio gyventojos vaikai. Be šių mažylių, motina dar turi šešis ir laukiasi dešimtojo vaiko.

Pasirodo, vasario 12-ąją ši moteris girtuokliavo savo dukros ir jos sugyventinio namuose, Gedimino gatvėje, atėjus vakarui nusprendė pati nusnūsti, o tris vaikus parsiųsti į savo namus, P. Matulionio gatvėje. Kartu su motina pareigūnai girtavimo vietoje rado dar tris mažamečius vaikus, kurių vienam tebuvo vos 8 mėnesiai. Visi suaugusieji buvo neblaivūs.
Dėl jų išgertuvių vietos prieš savaitę buvo surašytas protokolas už lindynės laikymą. Toks pat pažeidimas būsto šeimininkams bus pakartotas ir po paskutinio įvykio su mažamečiais.

„Sunku suprasti, kur iš tiesų gyvena motina ir jos vaikai. Jų gyvenamoji vieta deklaruojama lyg ir P. Matulionio gatvėje, pati šeimininkė teigia jau kuris laikas apsistojusi pas savo dvidešimtmetę dukrą Gedimino gatvėje“, – apie įvykį pasakojo Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas Džeraldas Baliūnas.

Vaikus vienus per miestą išsiuntusiai kupiškėnei, anot jo, bus surašytas protokolas dėl vaikų nepriežiūros. Apie šį įvykį informuoti socialiniai darbuotojai ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai. Komisariate apsistoję vaikai buvo perduoti tėvui.

„Vaikai, kad ir tokie maži, pasirodė pakankamai savarankiški. Užgrūdinti sunkių sąlygų ne itin išsigando atsidūrę policininkų draugijoje: drąsiai bendravo su pareigūnais, papasakojo, kur praleido dieną ir kur išsiruošė, ką veikė jų mama“, – sakė Dž. Baliūnas.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video