2024/05/03

 

Meno mokyklos moksleivių dovana

Meno mokyklos mokiniai, pateikę parodai daugiausia darbų. Iš kairės: 2 kl. mokinys Kristoferis Kytra, 3 kl. mokinė Banguolė Žalnieriūnaitė ir 4 kl. mokinė Akvilė Čemerytė.
Autorės nuotrauka

Kupiškio etnografijos muziejuje jau daugiau kaip savaitę veikia Kupiškio meno mokyklos moksleivių darbų paroda „Jaunosios kartos dovana laisvai Lietuvai“ Vasario 16-osios šventei paminėti. Meno mokyklos dailės mokytojų Ritos Laskauskienės ir Rimos Kalinkienės 1–4 klasių auklėtiniai parodoje eksponuoja 57 grafikos, tapybos, mišrios koliažo technikos bei keramikos kūrinius.

Pasak muzikos mokytojos Danutės Boverienės, inicijavusios renginį: „Mes norėjome paįvairinti meno mokyklos koncertinę veiklą ir kartu parodyti visuomenei savo geriausius meno kūrinėlius. Tai padaryti nusprendėme Kupiškio etnografijos muziejuje.„ Meno mokyklos dailės mokytojos Ritos Laskaukienės manymu, kiekvienas Lietuvą mylime savaip, kas skambiais žodžiais, kiti – tyliais ir prasmingais darbais. Dar kiti pajunta, kas yra Lietuva, kai trūksta lietuviško žodžio, lietuviškų papročių ir pagaliau – lietuviško maisto. Anot pašnekovės, svarbiausia, jog vaikai užauga Lietuvoje, kad jie kuria Lietuvai, nes čia yra ir jų draugai, ir jų namai, ir senojo miesto stogai, įamžinti darbuose, kuriuos jungia žodis Lietuva. Moksleivių kūriniuose vaizduojami Lietuvos motyvai, Vilniaus miesto ir gatvių, renesanso ir gotikos fragmentai. Senų daiktų natiurmortai, stilizuotos gėlės, gautos mokytojų rugsėjo pirmąją.

Meno mokyklos 4 klasės auklėtinė Akvilė Čemerytė sakė, kad labai džiaugiasi susipažinusi su kitų klasių puikių mokinių darbais. Šis renginys, pasak A. Čemerytės, yra gera proga susieti dvi šventes: „Šventė mums, kad mes rengiame sau parodą. Dar viena šventė – valstybės.“

Antrokei Viktorijai Žiūkaitei iškilo atmintyje ankstyvas rytas, kuomet kūrė darbą, susijusį su gotikiniais bokštais. Ji prisiminė, kai pro meno mokyklos studijos langus matėsi Kupiškio bažnyčios bokštų siluetai. Tą nuotaiką ir stengėsi perteikti savo darbe. Tos pačios klasės mokinys Kristoferis Kytra lipdydamas ažūrinę vazą įkomponavo gėlės, kuri buvo dovanota mokytojams rugsėjo pirmosios proga, motyvą.

Darbus eksponavusi ir renginį vedusi Kupiškio etnografijos muziejaus specialistė Donata Jutkienė akcentavo: „Vasario 16-oji – tai daugiau nei data kalendoriuje, tai kiekvieno žmogaus – jauno ar seno – kiekvienos asmenybės, kiekvieno laisvo lietuvio dvasios, širdies dalis, jo kasdienybė bei gražūs darbai.“

Povilo Matulionio progimnazijos „Maironiečių“ būrelio vadovės Skaistutės Paulauskienės mokiniai sveikindami parodos autorius skaitė lietuvių poetų Maironio, Janinos Degutytės, Algirdo Kontrimo, Eduardo Mieželaičio ir Vytauto Mačiuikos kūrinius apie Lietuvą.
Renginyje dalyvavo kultūros ir mokslo įstaigų atstovai, menui neabejingi kupiškėnai ir parodos autoriai.

——-
Autorius: Aušra JONUŠYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video