2024/05/03

 

Uošvės Liežuvis jau šį pavasarį gali sulaukti daugiau poilsiautojų

Dabar prie Aukštupėnų poilsiavietės yra valčių elingas su nedideliu mediniu tiltu. Tačiau greitai į Uošvės Liežuvio salą poilsiautojai galės patekti pontoniniu tiltu.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Ketvirtadienį, vasario 7 d., sušauktas pirmasis šiais metais rajono Tarybos posėdis. Jo darbą stebėjo Seimo narys Ričardas Sargūnas, atvykęs pasidomėti, kuo šiuo metu gyvena rajonas, kokias problemas sprendžia.
Šįkart klausimų svarstymui neprireikė nė kavos pertraukos. Posėdis panašėjo į lengvą apšilimą prieš būsimą rajono biudžeto svarstymą ir tvirtinimą, kuris turėtų vykti šio mėnesio pabaigoje.

Iš europinių lėšų

Daugiausia diskusijų tarp Tarybos narių buvo dėl pontoninio liepto įrengimo Aukštupėnų poilsiavietėje. Šiam sumanymui įgyvendinti Savivaldybės administracija iki šių metų vasario 12 d. turi pateikti paraišką Europos žemės ūkio fondui, kad gautų finansavimą. Norint gauti šį finansavimą, būtina, kad ne mažiau kaip 10 proc. pontoninio liepto įrengimo Aukštupėnuose padengtų rajono Savivaldybė iš savo biudžeto lėšų.
Pasak šį klausimą pristačiusios Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, pontoniniam lieptui reikėtų apie 124 tūkst. litų. Savivaldybės įnašas būtų apie 12 tūkst. litų.
Tarybos narys Sigitas Kurklys teiravosi, kodėl buvo pasirinktas būtent pontoninis lieptas? Ar jis žiemą bus išardomas? Kodėl netiko susisiekimui su Uošvės Liežuvio sala keltas ar stacionarus tiltas?

Pigiausias variantas

Tarybai pirmininkaujantis rajono meras Jonas Jarutis atsakė, kad toks pasirinkimas buvo pigiausias variantas. Apie patį lieptą daugiau paaiškino Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas. Pasak jo, pagal amerikiečių technologiją pagamintas pontoninis lieptas būtų nesunkiai išardomas ir sumontuojamas, su turėklais, jo nereikėtų dažyti. Jį būtų galima eksploatuoti ir ištisus metus, tačiau dėl saugumo, kad nenuniokotų kas nors iš chuliganiškų paskatų, geriau būtų prieš žiemą išmontuoti. Lieptas, kurį planuojama pastatyti, bus apie 95 m ilgio, vieno pontono ilgis sieks 3 m, plotis – 1,5 m, aukštis – 38 cm, svoris – apie 130 kg, virš vandens vienas pontonas galės išlaikyti per 1 t svorį. Jis būtų skirtas pėstiesiems ir dviratininkams. „Miesto žmonėms ir turistams, mėgstantiems pailsėti gamtoje, pasivaikščioti, liepto į Uošvės Liežuvio salą labai reikia. Šią vietą renkasi šiaurietiško ėjimo mėgėjai. Dabar toks gražus mūsų rajono kampelis visiškai nefunkcionalus“, – išsakė per posėdį savo nuomonę seniūnas ir teigė, kad sklandžiai klostantis projekto finansavimo reikalams, jau šį pavasarį kupiškėnai galėtų pasinaudoti naujuoju lieptu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video