2024/09/21

 

Gyventojų aistros dėl automobilių parkavimo

Čia, kai kurių gyventojų nuomone, būtų galima praplėsti automobilių stovėjimo aikštelę.

Banguolės Aleknienės nuotrauka

Laikraštyje pasirodžius replikai apie eismui trukdantį automobilį, kelis mėnesius stovintį Kupiškyje, Krantinės gatvėje, sulaukėme miestelėnės Valerijos Dieninienės, Krantinės g. 18 namo bendrijos pirmininkės, pastabų dėl automobilių stovėjimo aikštelių, dėl Krantinės g. rekonstrukcijos.

Automobilių aikštelėje ankšta

V. Dieninienės nuomone, pernai sutvarkytoje Krantinės g. stinga išplatėjimų sustoti automobiliams, nesimato šiukšliadėžių. Senyvo amžiaus žmonės pasigenda suoliukų. Pakeliui į ligoninę ar polikliniką jie labai būtų gerai žmogui kojoms pailsinti.
Moteris taip pat piktinosi, kad prie jų namo, automobilių stovėjimo aikštelėje, kurią prižiūri ir valo patys gyventojai bei jų iš bendrijos surinktų lėšų samdyta valytoja, savo mašinas įsigudrina pastatyti kitur gyvenantieji. Jų namo gyventojams, vėliau sugrįžusiems į namus, dažnai savo automobilį tenka palikti gatvėje, nes kieme nebebūna vietos. „Todėl gyventojų vardu prašau padidinti automobilių stovėjimo aikštelę. Vietos yra iš galinės namo pusės. Dar yra nenaudojama krepšinio aikštelė tarp Krantinės g. 18 ir 20 namų. Ten vaikai nežaidžia, nes kamuolys nurieda į gatvę“, – sakė V. Dieninienė.

Be to, anot jos, kelia triukšmą, teršia orą nuolat čia stabtelėdami vaikus į „Saulutės“ vaikų lopšelį-darželį atvežantys tėvai. Ar negalėtų jie sustoti vaikus atvežę automobilių stovėjimo aikštelėje Taikos g. Beliktų tik vartelius į „Saulutės“ teritoriją padaryti ir takelį iki darželio durų nutiesti.

Reikia lėšų

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Danutė Staišiūnienė sakė, jog ne nuo jų priklauso, kad susiklostė tokia situacija dėl automobilių parkavimo.
Taip jau buvo suprojektuota darželio teritorija. Norint kažką koreguoti reikėtų naujo projekto ir tam skirtų lėšų. „Mano nuomone, tikrai labai nedaug darželinukų tėvelių naudojasi to namo kiemu kaip automobilių stovėjimo aikštele. Nebent per šalčius, kai nori kuo arčiau privažiuoti ir greičiau vaikus nuvesti į darželį. Kitu metu tik vienetai ten stabteli. Tiesa, per tą kiemą važinėja transportas, atvežantis darželiui maistą. Kitaip arčiau privažiuoti iki mūsų teritorijos neįmanoma. Manau, kad apskritai to namo kiemas per ankštas, kad sutalpintų visus jo gyventojų automobilius. Matyti, kad vakarais daug žmonių savo mašinas palieka gatvėje“, – išdėstė savo nuomonę pašnekovė.

Kvietė teikti pasiūlymus

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis teigė, kad gatvės rekonstrukcijos projektuose niekas nenumato suoliukų, šiukšliadėžių. Tai jau būtų Savivaldybės rūpestis, jei tam skirtų lėšų rajono Taryba. Gatvės važiuojamosios dalies praplatinimų projekte nėra, nes tai irgi kainuoja. Automobilius galima statyti automobilių stovėjimo aikštelėse.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video