2024/05/01

 

Aplinkosaugininkai tikrino, kaip žvejai laikosi naujų taisyklių

Visuotinio reido metu aplinkosaugininkai tikrino, kaip žvejai laikosi naujų taisyklių.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

„Kuo skiriasi žvejyba nuo žūklės? Žūklė, kai gaudai žuvis, žvejyba – kai žvejus“, – šmaikštauja gamtosaugininkai. Praėjusį savaitgalį jie surengė visuotinį šalies reidą, kurio tikslas – patikrinti, kaip žvejai laikosi mėgėjiškos žūklės reikalavimų, ar jie yra įsigiję žvejybos leidimus, ar turi specialius smaigus, kurie žvejojant ant ledo privalomi. Reide dalyvavo ir Kupiškio rajono aplinkosaugininkai.
Patikrinta per keturiasdešimt žvejų, laimikių tykojusių ant Lėvens tvenkinio, Mituvos ežero, Šiekštės upės, Gyvakarų tvenkinio ir kitų vandens telkinių. Dauguma žūklės mėgėjų pavyzdingai laikėsi naujųjų taisyklių. Nebuvo nubaustas nė vienas žvejys.

Nebaudė

Praėjusį šeštadienį net 176 aplinkosaugos pareigūnai, 96 neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai ir pats aplinkos apsaugos ministras Valentinas Mazuronis išsiruošė į reidą, kurio metu tikrinta, kaip žvejai įsisavino naująsias, griežtesnes mėgėjiškos žūklės taisykles.

Iš viso apžiūrėta 513 vandens telkinių. Daugiausia Utenos regione – 106, per 70 – Klaipėdos ir Šiaulių, arti 60 – Alytaus, Kauno ir Vilniaus, apie 50 – Marijampolės ir Panevėžio regionuose. Inspektoriai patikrino beveik 4 tūkst. žvejų mėgėjų. 5 proc. patikrintųjų nebuvo įsigiję žvejybos leidimų. Reido metu privalomų smaigų neturėjo 18 proc. žvejų.

Inspektoriams teko konfiskuoti draudžiamas žvejybos priemones ir įrankius – 164 skritulius, 3 grąžtus. Buvo surašyti 134 administracinių teisės pažeidimų protokolai.
Šaštadienį į reidą išvyko ir Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai iš Kupiškio rajono: vyriausiasis valstybinis aplinkos apsaugos inspektorius Rimantas Adomauskas bei Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Gaudentas Baikauskas. Juos lydėjo neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius Bronislovas Lapienis.

Rajono aplinkos apsaugos pareigūnai apsilankė Mituvos ežere, Šiekštės upėje, Lėvens, Gyvakarų, Maugarų ir Didžprūdžių tvenkiniuose. Juose patikrino 43 žvejų mėgėjų dokumentus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video