2024/03/28

 

Metus užtrukusios „Sodros“ įkurtuvės

„Sodros“ Kupiškio skyrius jau atvėrė naujųjų patalpų duris savo klientams.

Banguolės Aleknienės nuotrauka

Prieš savaitę į naują pastatą persikėlė „Sodros“ Panevėžio skyriaus Kupiškio skyrius. Švęsti įkurtuves atnaujintose buvusio gyventojų buitinio aptarnavimo kombinato patalpose, L. Stuokos-Gucevičiaus a. 9, ši įstaiga planavo prieš metus. Tačiau įkurtuvės užtruko dėl įvairių techninių nesklandumų. Šiuo metu socialinio draudimo reikalus tvarkantys specialistai jau baigia įsikurti naujoje vietoje ir laukia savo klientų.

Pasak Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Komunikacijų ir tarptautinių ryšių skyriaus vyr. specialisto Martyno Žilionio, pastato L. Stuokos-Gucevičiaus a. 9, Kupiškyje, įsigijimas kainavo 945 tūkst. litų. Pastato rekonstrukcijos darbų kaina pagal sutartį sudarė 2 465 tūkst. litų. Faktiškai rekonstrukcijos darbai kainavo 2 409 tūkst. litų. Įkurtuvės vėlavo dėl to, kad pastato rekonstrukcijos metu buvo priimtas sprendimas šio pastato 4 aukšte papildomai įrengti „Sodros“ duomenų centrą, kas nebuvo numatyta pirminiame projekte. Dėl vykdomų projekto pakeitimų bei jo derinimo procedūrų (projekto ekspertizė buvo atlikta 2012-06-29) užsitęsė ir pastato rekonstrukcijos užbaigimo bei jo galutinio atidavimo eksploatuoti terminai. Be to, dėl sudėtingos „Sodros“ finansinės būklės 2011 metais pastato rekonstrukcijos darbams buvo skirta ne visa reikalinga lėšų suma.

Šiuo metu vykdomos Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos duomenų centro įrengimo Kupiškyje viešojo pirkimo procedūros. Planuojama, jog duomenų centras turėtų būti įrengtas 2013 metų pabaigoje.
Šiuo metu VSDFV Panevėžio skyriaus Kupiškio skyriuje dirba 24 darbuotojai. 2011 m. vykdant Valstybinio socialinio draudimo fondo administravimo įstaigose reorganizaciją ir įvertinus įstaigų darbo funkcijas, buvo mažinamas darbuotojų skaičius. 2012 metais darbuotojų skaičius nesikeitė. Pasak „Sodros“ Kupiškio skyriaus vedėjo Sauliaus Dugno, vykdant reorganizaciją atleisti 6 darbuotojai. Iš jų 5 buvo pensinio amžiaus, 1 laikinai pavadavo darbuotoją, kuri buvo išėjusi motinystės atostogų.

S. Dugnas teigė, kad gyventojų aptarnavimas labai pagerėjo, nes įrengtas erdvus klientų priimamasis, į kurį lengvai gali patekti ir neįgalieji. Kas bus daroma su dabartinėmis skyriaus patalpomis, dar nenuspręsta, tačiau kiekvienu atveju laisvas patalpas siekiama panaudoti taip, kad būtų geriausias rezultatas. Praėjusį penktadienį „Sodroje“ apsilankęs kupiškėnas Romualdas Mikšys sakė, kad su lūžusia koja jam buvo nesunku čia ateiti tvarkyti savo reikalų. Iki naujojo „Sodros“ pastato pavėžėjo sesuo, o su lazdomis, kai nereikia lipti laiptais, pas išmokų specialistą ir pats atklibinkščiavęs.
Prie pat naujųjų patalpų yra įrengta viena automobilio stovėjimo vieta neįgaliesiems. Penkis automobilius galima pastatyti prie šio pastato priešais Gedimino g. 38 namą ir automobilių stovėjimo aikštelėje, S. Dariaus ir S. Girėno g. prieigoje.

Tier3 duomenų centras

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video