2024/03/29

 

Išrinkta saugiausia rajono seniūnija

Saugiausios praėjusiais metais Skapiškio seniūnijos seniūnui Valdui Juškevičiui (viduryje) įteiktas prizas ir padėkos raštas.
Miglės Savukaitės nuotrauka

Idėja rinkti saugiausią rajono seniūniją gimė 2012-ųjų pavasarį Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Buvo parengti ir patvirtinti konkurso „Saugiausia 2012 metų rajono seniūnija“ nuostatai, rajonuose sudarytos vertinimo komisijos.
Po Kalėdų paaiškėjo, kokia Kupiškio r. seniūnija yra saugiausia.

Skatina kurti saugią aplinką

Gruodžio 27 d. Savivaldybėje vyko rajono mero Jono Jaručio ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Ediko Puipo susitikimas su konkurso „Saugiausia 2012 metų rajono seniūnija“ vertinimo komisijos nariais – Kupiškio r. policijos komisariato viršininku Gintautu Misiūnu, Viešosios policijos skyriaus viršininku Linu Dovydėnu, Kriminalinės policijos skyriaus viršininku Dariumi Totoriu ir Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininku Džeraldu Baliūnu.

Policijos pareigūnai informavo, kad į vertinimo komisiją buvo pakviesti ir Bronislovas Domža, visuomeninės tarybos prie Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio r. policijos komisariato pirmininkas, Zita Kaušakienė, rajono Tarybos narė, ir Žilvinas Aukštikalnis, rajono Savivaldybės administracijos direktorius.

Pasak G. Misiūno, šiuo konkursu siekiama skatinti rajonų savivaldybių, seniūnijų administracijų, gyventojų bendruomenių, seniūnaičių iniciatyvą telkiant gyventojus saugiai aplinkai kurti, aktyvinti „Saugios kaimynystės“ grupių steigimą, gerinti visuomenės ir policijos bendradarbiavimą užkardant nusikalstamas veikas ar kitus teisėtvarkos pažeidimus.

Vertinimo kriterijai

Pasak Dž. Baliūno, vertinant seniūnijas buvo atsižvelgta į jų plotą, gyventojų skaičių, policijos registruojamų įvykių registre registruotų pranešimų iš konkrečios seniūnijos skaičių. Analizuota, kiek seniūnijoje buvo pradėta ikiteisminių tyrimų, kiek yra iš seniūnijos gyventojų gautų pareiškimų, skundų, kiek buvo priimta nutarimų atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Taip pat vienas iš kriterijų buvo seniūnijoje įregistruotų ir veikiančių „Saugios kaimynystės“ grupių skaičius, policijos rėmėjų skaičius ir jų budėjimo valandų suma bei kita visuomeninė prevencinė veikla toje vietovėje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video