2024/04/25

 

Byčių slidinėjimo trasa dar snaudžia

Ramunės Vaitkevičiūtės nuotrauka

Rodos, jau tiek prisnigo, kad tik tepk slides ir dumk nuo kalniuko slidinėti. Tad pasidomėjome, ar šiemet slidininkams mėgėjams bus sudarytos nors elementarios sąlygos paslidinėti Byčių kalno trasoje.

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis patikino, jei sniego pakaks, tai keltuvas Byčių slidinėjimo trasoje pradės veikti. Šie reikalai jau aptarti. Tiesa, dar reikia čia įrengti elektros energijos apskaitos prietaisą. Šie darbai ilgai užtrukti neturėtų. Anksčiau tokios apskaitos „Lesto“ nereikalavo.

„Šiuo metu nors ir daug sniego, bet jis purus. Nusileidus porą kartų nuo kalno slidėmis, atsivers plikos žemės lopiniai. Tokį sniegą reikia suminti. Mes neturime tam specialios technikos. Tad belieka laukti palankių orų ir dar didesnio snygio. O keltuvas slidininkams Byčiuose bus kaip ir ankstesniais metais nemokamas. Norint imti pinigus, reikėtų šioje trasoje veiklą kokybiškesnę organizuoti. Šiuo metu čia yra elementari slidinėjimo trasa, kurioje važinėjamasi ir su rogutėmis. Šiaip tai rogutėms turėtų būti atskira trasa“, – išsakė savo nuomonę apie Byčių slidinėjimo trasą pašnekovas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video