2024/03/28

 

Dėl blogai prižiūrimų kelių rengia kreipimąsi Prezidentei

Kai kuriems eismo dalyviams savo transporto priemones žiemą geriau palikti laukti pavasario.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Vis dažniau liūdnai juokaujama, kad mūsų šalyje kelininkus žiema užklumpa netikėtai. Ne vieneri metai rajono gyventojai ieško pagalbos visais įmanomais būdais: skambina patiems kelininkams, seniūnijų seniūnams, rajono Savivaldybės darbuotojams, bet dažnai sulaukia paprasto atsakymo: darome, ką galime, ribotos lėšos.
Nelaukdama, kol žiema įsigalės dar labiau, šiais metais neįprastai ir ryžtingai nutarė veikti Salamiesčio bendruomenė.

Parodė iniciatyvą

Salamiesčio bendruomenės taryba pradėjo parašų rinkimo akciją po kreipimusi, kurį rengiasi išsiųsti Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui ir Panevėžio regioninių kelių direktoriui Rolandui Žagarui.
Kreipimesi rašoma, kad Kupiškio rajone didelė problema – rajono kelių priežiūra. Žiemos metu jie nebarstomi, nevalomi, nesubedžioti stulpeliai su atšvaitais. Dėl slidaus kelio mašinos atsiduria už kelio ribų, žalojami žmonės, lūžta technika, gaištamas laikas.

Pasak Salamiesčio bendruomenės pirmininko Virgilijaus Bernoto, tokia situacija kartojasi kiekvienais metais. „Pro Salamiestį važiuoja maršrutiniai autobusai į Vilnių ir Kauną. Buvo net tokių atvejų, kuomet iš Vilniaus skambino mūsų seniūnui ir prašė nuvalyti kelią. Bet juk pagal suskirstytas kelių kategorijas kelio priežiūra turi rūpintis ne seniūnija, – sakė pašnekovas. – Kai taip prastai prižiūrimi keliai, sunku atvažiuoti ir kilnojamam paštui, ir komunalininkams išvežti šiukšles. Negalime ir nenorime visą žiemą būti atskirti nuo pasaulio.“

Beje, prasidėjus šiai akcijai sujudo ir kelininkai. Gal sutapimas, o gal daugiau noro ir meilės darbui atsirado, nes gyventojai pastebėjo, kad pradėtas valyti kelias, net žvyro kai kur pabarstyta.

„Visi norintys prisidėti prie šios akcijos ir pasirašyti Kupiškyje kviečiami užsukti į autodetalių parduotuvę, Vytauto g. 7, Kredito uniją, UAB „Velseka“ degalinę, UAB „Narjanta“ autoservisą, Byčiuose – į A. Jonuškos individualią įmonę. Parašai renkami ir Paketurių, Žaidelių, Palėvenėlės, Alizavos, Bakšėnų, Salamiesčio, Gyvakarų ir Antašavos parduotuvėse. Gruodžio 10 dieną prasidėjęs parašų rinkimas tęsis iki gruodžio 17 dienos. Pasirašantieji po kreipimusi turės nurodyti savo vardą, pavardę, gyvenamąją vietą“, – sakė V. Bernotas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video