2024/04/25

 

Netikėtas atsisveikinimas su direktoriumi – atidėtas

Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas dėkojo rajono Tarybos nariams už gerus žodžius ir sakė iš darbo pasitraukiąs savo noru.
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį posėdžiavusi rajono Taryba iš pagrindinėje darbotvarkėje numatyto 41 klausimo sprendimus priėmė 40-iai, o dėl Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus Zigmo Paulausko atleidimo – sprendimas atidėtas kitam posėdžiui.

Priežastys ir kompensacijos

Gėlės, kaip padėka už 28-erius darbo metus sporto srityje, Z. Paulauskui šįkart taip ir liko gulėti ant mero stalo.
Tarybai pradėjus svarstyti klausimą, prasidėjo diskusijos. Pirmiausiai kilo teisiniai klausimai Tarybos nariui Sigitui Kurkliui: „Tai kieno iniciatyva atleidžiamas gerbiamas Zigmas – darbdavio ar išeina savo noru? Jo prašyme atleisti yra nurodyta nuo gruodžio 31-osios, o Tarybai teikiama atleisti nuo gruodžio 7-osios?“ Nors rajono Savivaldybės teisininkė Vida Mičiūdienė aiškino, kad čia klaidos nėra, tačiau kai kuriems Tarybos nariams pasigilinus į Darbo kodekso nuostatas paaiškėjo, kad darbdavys negali keisti atleidimo datos.

„Manau, gyventojams sukels diskusijų, kodėl taip spontaniškai, netikėtai atleidžiamas iš darbo Z. Paulauskas“, – sakė Tarybos narys Aidas Mikėnas.
Pasak Tarybos nario Jono Blaževičiaus, Z. Paulauskas dirbo negailėdamas jėgų, daug nuveikė sporto srityje, todėl turi išeiti iškelta galva ir be nuoskaudų.

Pasak kitų Tarybos narių, keista ir nesuprantama, kodėl rajono ligoninės direktorius, mokyklos direktorė buvo atleidžiami su solidžiomis išeitinėmis kompensacijomis, o Z. Paulauskas – ne. Jam buvo siūloma tik išmokėti pagal Darbo kodeksą priklausančią kompensaciją už nepanaudotas atostogas.

Oficiali pasitraukimo iš pareigų priežastis – skirti daugiau laiko šeimai, sau, pailsėti. Visgi tikrosios priežastys, matyt, kitos, nes suteikus žodį pačiam Z. Paulauskui kai kurie Tarybos nariai su baime laukė jo pasisakymo: pasijuto lyg ant skruzdėlyno pasodinti.

Nesitikėjo padėkų

„Esu pritrenktas. Labai dėkoju už gerus žodžius, – savo pasisakymą pradėjo susijaudinęs Z. Paulauskas. – Visas mano gyvenimas yra susietas su sportu. Šeima susirinko ir pasakė: „Užteks, Zigmai. Sveikata yra brangesnė.“ Su šeimos palaikymu ilgai negalvodamas spontaniškai parašiau pareiškimą. Kaip jūs nuspręsite, taip ir bus. Palieku viską su ramia širdimi – sporto bazė tikrai gera. Iš Kupiškio niekur nedingsiu, todėl kiek galėsiu, tiek padėsiu. Eidamas čia prisiminiau vieną visai neseną įvykį. Pasvalyje neseniai buvo renovuotos sporto mokyklos atidarymas. Renginyje dalyvavo to miesto švietimo skyriaus vyr. specialistas, sporto mokyklos direktorius, jo pavaduotojas, sporto centro direktorius, jo pavaduotojas. Aš nuvažiavau vienas. Manęs klausia, kur visa delegacija. Sakau – vienas… Šiame darbe buvo daug dirbta, daug nemiegota, tačiau ateina laikas, kai susimąstai, ar verta, gal ateis jaunesnis ir geriau padarys.“

Išklausius Z. Paulausko pasisakymą buvo pasiūlyta sprendimo priėmimą atidėti iki posėdžio pabaigos, kad jis galėtų pakoreguoti savo pareiškimą. Tarybos nariai svarstė, kad gal vis tik galima pasielgti ir kitaip – dabar priimti sprendimą ir išmokėti 2 mėnesinių dydžių išmoką, o prašymą Z. Paulauskas paskui perrašys.
Meras Jonas Jarutis buvo nusiteikęs ryžtingai: „Atleidimo sąlygų keisti negalime ir šį klausimą noriu išspręsti dabar.“

Tokiam mero sprendimui šį kartą sugebėta pasipriešinti. Kad klausimas būtų atidėtas, balsavo 15 rajono Tarybos narių, todėl nuo kada ir ar su išeitine kompensacija bus atleistas Z. Paulauskas, paaiškės per kitą rajono Tarybos posėdį – gruodžio 13 d.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video