2024/04/20

 

Prasidėjusio šildymo sezono godos

Atšalus orams šilumos reikia mums visiems, bet mokestis už tą šilumą ne visiems vienodas.
Simono Dariaus nuotrauka

Su nerimu visi laukėme pirmųjų sąskaitų už šildymą. Kol kas šoko, ko gero, niekas nepatyrė. Mat šildymo sezonas ne visiems prasidėjo vienodai. Vieni gavo sąskaitas už dviejų savaičių šildymą, kiti už savaitės ar kelių dienų. Buvo ir tokių gyventojų, kuriems išvis nereikėjo spalį mokėti už šilumą, nes jų name šildymas nebuvo įjungtas.

Už šilumą – įvairiai

Kiek konkrečiai turės pakloti pinigėlių kupiškėnai už šildymą, šiek tiek aiškiau pasidarė paklausinėjus žmonių apie gautas šio mokesčio sąskaitas. Antai L. Stuokos-Gucevičiaus a. 8 namo gyventojams spalį buto šildymo kaina 2,58 Lt/kv. m, Taikos g. 5 – 1,37 Lt/kv. m, Gedimino g. 39 – 3,09 Lt/kv. m, viename iš Krantinės g. namų – 1,85 Lt/kv. m, A. Purėno g. 6 – 1,58 Lt/kv. m, Vytauto g. 34 – 1,08/kv. m. Pastarojo namo bendrijos atstovė Birutė Jugulienė sakė, kad šiemet šilumininkai įvedė naują šilumos pardavimo mokestį – apie 16 Lt namui. Tad šis mokestis išdalinus kiekvienam butui bus maždaug po 1,60 Lt. Anksčiau tas mokestis namui tesiekė apie 1,80 Lt.

L. Stuokos-Gucevičiaus g. 4-ojo namo gyventojas Stanislovas Rugaitis teigė, kad jų name vyksta šildymo sistemos renovacija. Spalį jie gyveno be šilumos. Tad ir jokių sąskaitų už tai negavo. Palaipsniui šildymas šio namo gyventojams buvo pradėtas jungti lapkričio pradžioje. Šiuo metu visas pastatas šildomas, tik be stogo, nes ir jis pradėtas keisti. „Visi vamzdynai perkelti iš pastogės į patalpų vidų. Todėl manau, kad ir be stogo nebus blogiau. Pakentėsime, o vėliau, baigus namo renovaciją, tikrai daug mažiau mokėsime už šildymą“, – kalbėjo pašnekovas.

Statistikos veidrodyje

AB „Panevėžio energija“ pateikta statistika apie mokesčius už daugiabučių šildymą Kupiškyje byloja, kad pastaraisiais metais šilumos kainos kilo. Tačiau gyventojų vidutiniai mokesčiai už šildymą iš esmės išaugo ne itin daug. Net ir daugiausiai mokančių už šildymą daugiabučių gyventojų šildymo išlaidos bent jau spalį buvo kur kas mažesnės nei 2010-aisiais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video