2024/04/26

 

Komisariate – tuščios kėdės

Į policijos pareigūno vietą norinčiųjų yra, tačiau juos atbaido gana griežti reikalavimai šiai tarnybai.
Simono Dariaus nuotrauka

Kupiškio rajono policijos komisariate – didžiausias pareigūnų trūkumas visoje Panevėžio apskrityje. Šiuo metu pas mus reikėtų dar 11 policininkų. Pasak komisariato vadovo, norinčiųjų į tokią tarnybą yra, tačiau pretendentams kelią į policiją užkerta sveikatos ir fizinio pasirengimo problemos.

Neįveikia reikalavimų

Šiuo metu Kupiškio rajono policijos komisariato personalo nekomplektas sudaro net 17,2 proc. visų pareigybių. Mūsų rajonas šiuo atžvilgiu lenkia Panevėžio miesto, kur pareigūnų trūkumas yra 7 proc., Panevėžio rajono (5 proc.), Rokiškio (8 proc.) ir kitus kaimyninius rajonus.
Iš viso mums stinga 11 pareigūnų. Labiausiai reikėtų žemiausios grandies policininkų – patrulių.

Tikimasi, kad jau artimiausiu metu komisariato kolektyvą papildys bent penki nauji veidai.
„Situacija po truputį turėtų keistis. Turime naują pareigūnę iš Rokiškio rajono. Lapkritį sulauksime kolegos iš Kalėjimų departamento struktūrų. Po Naujų metų tikimės, kad Kupiškyje dirbti sutiks Utenos kolegijos studentas. Žodžiu, nusimato naujų pareigūnų“, – teigė Kupiškio rajono komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas.
Didžiausia priežastis, kodėl Kupiškyje stinga policijos darbuotojų, anot jo, griežti reikalavimai šiai tarnybai. Per šiuos metus, pašnekovo teigimu, buvo 17 norinčiųjų išbandyti policininko specialybę, bet tik šeši jų atitiko sveikatos ir fizinio pasirengimo reikalavimus.

Vyksta tyrimas

Džiugu, kad dviem Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnams netrukus bus paaukštintos pareigos. Tačiau dėl dviejų patrulių ir vieno specialisto vyksta ikiteisminis tyrimas. Teismas nuspręs, ar šie asmenys dar labiau nesumažins mūsų policijos pajėgų.
„Tai neseni įvykiai, kurių metu mūsų rajono pareigūnai buvo apkaltinti kyšininkavimu. Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas, o darbuotojai trims mėnesiams nušalinti nuo tarnybos, ir tik teismas padės galutinį tašką šitoje istorijoje, – kalbėjo G. Misiūnas. – Mes, aišku, tokių veiksmų policijoje netoleruojame ir blogiausiu atveju pareigūnai privalės palikti tarnybą. Nesvarbu, kokį stažą jie sukaupė ir už kokius nuopelnus buvo apdovanoti. Jei pareigūnas nusižengia dėl per didelio krūvio, dar galima ieškoti pateisinimo, bet tik ne piktnaudžiavimas pareigomis.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video