2024/04/23

 

„Obelėlės“ dvidešimt penkerių metų kraitė

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio direktorė Danguolė Koženiauskienė ir šio darželio darbuotojos maloniai pasitiko kiekvieną, atvykusį į darželio gimtadienį.
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį, lapkričio 16 d., Kupiškio vaikų lopšelis-darželis „Obelėlė“ paminėjo įkūrimo 25-metį. Ta proga surengtas šventinis minėjimas, į kurį buvo susirinkę šiuo metu čia dirbantys žmonės, buvę darbuotojai, rajono vadovai, darželinukų tėvų, įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų, su kuriomis glaudžiai bendradarbiauja šis darželis, atstovai.

Žiupsnis statistikos

„Obelėlės“ direktorė Danguolė Koženiauskienė, šventės proga pasveikinusi susirinkusiuosius, sakė, kad darželio gimtadienis puiki galimybė platesniam ratui visuomenės atstovų parodyti, koks yra jų kolektyvas, kaip jis gyvena, ką veikia.
Kupiškio vaikų lopšelis-darželis „Obelėlė“ atidarytas 1987 m. lapkričio 12 d. Tuo metu tai buvo ketvirtasis vaikų lopšelis-darželis mūsų mieste.

Pirmoji jo vadovė – Lina Rimšienė. Nuo 1994 m. rugsėjo 1 d. įstaigai pradėjo vadovauti Gelmina Buzienė. Nuo 2007 m. vasario 20 d. Kupiškio vaikų lopšeliui-darželiui „Obelėlė“ vadovauja D. Koženiauskienė.
Kupiškio rajono tarybos sprendimu 1995 m. ši ikimokyklinio ugdymo įstaiga pavadinta „Obelėle“.„Esame pasirinkę sveikos gyvensenos ugdymo kryptį. 2003 m. buvome įtraukti į Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą. Šiuo metu dalyvaujame respublikinės ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijos „Sveikatos želmenėliai“ veikloje„, – sakė Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ direktorė.

“Per dvidešimt penkerius metus mūsų įstaigą lankė apie 800 vaikų. Šiuo metu „Obelėlę“ lanko 115 vaikų, yra 6 grupės. Čia dirba 31 žmogus. Iš jų – 15 auklėtojų, iš kurių 11 yra įgiję aukštąjį pedagoginį išsilavinimą, 4 – aukštesnįjį pedagoginį išsilavinimą. Dirba papildomo ugdymo pedagogė (kūno kultūros specialistė), logopedė. Visi pedagogai atestuoti“, – pasakojo Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ direktorė.

Įvertino triūsą

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ veiklos dvidešimt penkmečio proga šios įstaigos direktorei D. Koženiauskienei rajono meras Jonas Jarutis įteikė švietimo ir mokslo ministro padėką už puikų vadybinį darbą. Jis Savivaldybės padėkomis apdovanojo ir dvi „Obelėlės“ darbuotojas: Danguolę Leišienę – skalbėją, už kūrybišką darželio interjero tvarkymą; Violetą Mikėnienę – ūkvedę, už nuoširdų ir kruopštų 25-erių metų darbą. Kultūros ir švietimo skyriaus padėkas šio skyriaus vedėjas Rimantas Jocius įteikė Jūratei Jurėnaitei – Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ auklėtojos padėjėjai, už aktyvų dalyvavimą savišalpos fondo veikloje; Zitai Varnauskienei – Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ auklėtojos padėjėjai, už kostiumų ir dekoracijų siuvimą būreliams; Ritai Valmienei – Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ auklėtojos padėjėjai, už sėkmingą vadovavimą darželio aplinkos tvarkymui; Erikui Jurevičiui – Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ pastatų, įrengimų priežiūros ir einamojo remonto darbininkui, už kruopštumą remontuojant darželio patalpas. D. Koženiauskienė savo ruožtu padėkas įteikė Reginai Spaičienei už aplinkos tvarkymą, Danutei Januškienei už ruošiamą skanų maistą, Svetlanai Jakutienei už aktyvų dalyvavimą darželio kultūrinėje veikloje, auklėtojų padėjėjoms Vitalijai Ivanauskienei, Audronei Čiurlienei, Elenai Raudonienei už nuoširdų darbą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video