2024/04/26

 

Kelių kareiviai nepasiduoda

Panevėžietis Rudilių sankryžoje nesuvaldė traktoriaus, apvirto jo priekaba.

Karas keliuose, rodos, baigiasi, tačiau vis dar pasitaiko nuo kelio nušokančių automobilių, neblaivių vairuotojų ir kitokių gatvės nuotykių. Vienas paskutinis toks įvykis Kupiškio rajone buvo gana netikėtas net ir patiems policijos pareigūnams. Paketuriuose sustabdytas automobilis pasirodė besąs „skraidantis olandas“ – prie jo vairo nebuvo nė gyvos dvasios, o išsigandę keleiviai spietėsi gale ir bandė įrodyti policininkams, jog vairuotojas pabėgo užrakinęs juos transporto priemonėje.

Lapkričio pradžioje Kupiškio rajono apylinkės teismas nagrinėjo Žaidelių kaimo gyventojo A. V. (gim. 1986 m.) administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje pilietis nepakluso policijos pareigūnų reikalavimams ir dėl to buvo apgadintas jo automobilis.
Tas konfliktas įvyko Paketuriuose dar spalio 15 dieną. Vos po vidurnakčio policijos pareigūnai kelyje Biržai-Vabalninkas-Kupiškis sustabdė dideliu greičiu važiavusį automobilį BMW. Gauta informacija, kad šioje transporto priemonėje vežamos ir alkoholiu vaišinamos dvi nepilnametės Kupiškio rajono Šv. Kazimiero vaikų globos namų globotinės.

Sustabdyta mašina buvo apšviesta, tačiau iš vidaus niekas nelipo. Priėję policininkai pastebėjo, kad vairuotojo vieta tuščia, o keleivių vietose sėdintys asmenys aiškino, kad vairuotojas pabėgo su rakteliais palikęs juos užrakintus automobilyje.
Tarp keleivių buvo ir pats BMW savininkas A. V. Jam pareigūnai liepė nuspausti salone esantį automobilio automatinio užrakinimo ir atrakinimo mygtuką ir išlipti. Tačiau šio nurodymo vyras nevykdė, todėl policininkai buvo priversti išdaužti transporto priemonės langą ir iš vidaus atrakinti jos duris. A. V. nustatytas 1,18 prom. girtumas.

„A.V. buvo nubaustas 2 000 litų bauda, nes, kaip automobilio savininkas, nenurodė vairuotojo“, – apie pirmąją baudą Žaidelių gyventojui sakė Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vadas Irmantas Gudas.
Po šių sankcijų prasižengusio vaikino laukė teismas, kurio metu dar 400 litų baudą jam pelnė pasipriešinimas policijos pareigūnams. Remiantis policijos veiklos įstatymu, buvo įrodyta, kad Kupiškio rajono komisariato atstovų veiksmai teisėti išdaužus BMW langą.
Skiriant tokią nuobaudą atsižvelgta į tai, kad A. V. gailėjosi dėl savo pažeidimų ir yra bedarbis. Vyro praeityje iki šiol vilkosi jau gana ilgas pažeidimų šleifas. Vien per 2012 metus jam buvo paskirta 3 950 litų baudų.

Vienas paskutinių įvykių rajono keliuose buvo ir avarija Rudiliuose.
Lapkričio dešimtąją gatvių sankryžoje neblaivus panevėžietis R. P. (gim. 1955 m.), vairuodamas traktorių su priekabomis, kelio vingyje nepasirinko saugaus greičio ir nuvažiavo nuo kelio. Eismo įvykio metu viena priekaba apvirto. Technika priklausė anykštėnui K.U. Vairuotojui surašytas protokolas.

Lapkričio 15 dieną kelyje Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys užregistruotas techninis eismo įvykis, kurio metu nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Renault Laguna“. Jį vairavo neblaivus (2,5 prom.) kupiškėnas A. B. (gim. 1974 m.). Eismo įvykio metu apgadintas automobilis. Žmonės buvo prisisegę saugos diržus ir nenukentėjo.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video