2024/04/25

 

Šešėliai kelyje: nešioti atšvaitų dar nepripratome

40 litų baudą už važiavimą dviračiu be šviesą atspindinčios liemenės užsitarnavo Subačiaus miestelio gyventojas Aurimas Alasevičius.
Autorės nuotrauka

Praėjusį trečiadienį Kupiškio rajono policijos komisariatas vykdė policinę priemonę „Būk saugus tamsiu paros metu“. Jos metu stebėta, ar saugiai kelyje elgiasi mūsų dviratininkai, pėstieji ir vadeliotojai. Reidas parodė, kad įskiepyti šviesą atspindinčias liemenes, atšvaitus ir kitas saugumo priemones vis dar nėra lengva.

Važiavo be liemenės

Spalio 17-ąją vykdant akciją „Būk saugus tamsiu paros metu“ dalyvavo aštuoni  Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai. Keturi policijos patrulių ekipažai lankėsi įvairiuose rajono kampeliuose ir stebėjo, kaip kelių eismo taisyklių laikosi pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai.
Prie šios akcijos prisidėjo ir „Kupiškėnų mintys“. Žurnalistai kartu su pareigūnais patruliavo Subačiaus seniūnijoje.

Čia per porą valandų į policijos rankas pakliuvo keli dviratininkai, kurie nedėvėjo šviesą atspindinčių liemenių, o jų dviračiai buvo be atšvaitų.
Vienas tokių keliautojų buvo Subačiaus miestelio gyventojas Aurimas Alasevičius. Dvidešimt vienerių metų vaikinas dirba Panevėžyje ir autobusu iš šio miesto grįžta tik iki Subačiaus, o savo namus už keleto kilometrų nuo stotelės pasiekia dviračiu.
Akcijos metu subatėnas važiavo be specialios liemenės. Jis teisinosi šią saugumo priemonę paskolinęs šeimos nariams.

Už tokius pažeidimus A. Alasevičiui skirta 40 litų bauda. Ją sumokėti privalės per dešimt dienų. Vaikinas galėjo užsitraukti ir dar didesnę piniginę naštą. Mat už važiavimą dviračiu be šviesą atspindinčios liemenės bauda siekia nuo 80 iki 140 litų.

„Siekiant užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą kasmet vis didesnis dėmesys skiriamas pėsčiųjų ir dviratininkų daromiems pažeidimams. Vykdomos įvairios akcijos, kurių metu dalinami atšvaitai, vykdoma švietėjiška veikla mokyklose. Policijos pareigūnai negali apsiriboti vien prevenciniu poveikiu. Jie taip pat taiko ir administracinio poveikio priemones. Kelių eismo taisyklių pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 131 str. 1 d. numato baudą  nuo 80 iki 140 litų“, – sakė akcijoje dalyvavęs Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vadas Irmantas Gudas.

Nustatyti pažeidimai

Spalio 17-ąją vykdytos priemonės metu buvo aiškinami pėsčiųjų ir dviratininkų padaryti bei kitų eismo dalyvių Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Iš viso buvo nustatyta dešimt pažeidimų. 
Penki iš jų – dviračių vairuotojų padaryti pažeidimai. Trys dviratininkai vairavo dviračius būdami neblaivūs. Jiems buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,5-2,5 prom.), vienam – lengvas girtumo laipsnis (0,4-1,5 prom.).
Vienas dviratininkas tamsiu paros metu nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais ir kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje buvo neprisisegęs atšvaito.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video