2024/03/29

 

Kyšio prievartavimu įtariami trys rajono policininkai

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Šių metų spalio 11 d. Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą (pagal LR BK 228 str. 2 d.) trijų Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnų atžvilgiu. Du iš jų trims mėnesiams yra nušalinti nuo pareigų.

Banguolė ALEKNIENĖ

Kupiškio r. policijos komisariato pareigūnai Rolandas Subata, Aivaras Begonis ir Ramūnas Pupelis įtariami, kad piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi reikalavo iš nukentėjusiojo A. Š. pinigų – 3 000 litų, už tai, kad nebūtų kreipiamasi į teismą dėl neva pareigūnų įžeistos garbės ir orumo.

Pasak Kupiškio r. policijos komisariato viršininko Gintauto Misiūno, piliečiui A.Š. buvo iškelta administracinė byla už vairavimą būnant neblaiviu ir už pareigūnų reikalavimų nevykdymą. Šis pilietis elgėsi neramiai, buvo apgadinęs laikino sulaikymo patalpas. Vėliau jas suremontavo ir jam komisariatas nebeturėjo jokių turtinių  pretenzijų. Konfliktas su policijos pareigūnais, matyt, jau prasidėjo dar už komisariato sienų, jį sulaikant. Kaip išties buvo, aiškinasi ikiteisminio tyrimo pareigūnai iš Panevėžio. „Pirmiausia bus siekiama, kad ikiteisminis tyrimas būtų atliktas operatyviai ir per kuo trumpesnį terminą, Jei pasitvirtins įtarimai, pareigūnai bus nubausti pagal jiems pareikštus kaltinimus. Kyšio reikalavimas, piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi yra sunkus nusikaltimas. Jei pareigūnų kaltė bus nustatyta, apie jų tolimesnį darbą vidaus reikalų sistemoje negalės būti ir kalbos“, – teigė Kupiškio r. komisariato viršininkas. Pasak jo, A. Begonis ir R. Subata, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, yra nušalinti nuo pareigų.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video