2024/04/26

 

Šimonių seniūnas – į užtarnautą poilsį

Šimonių seniūno pareigas Algirdas Kairys ėjo beveik 15 metų.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Nors rajono Savivaldybės interneto svetainė skelbia, kad Šimonių seniūnijos seniūnas yra Algirdas Kairys, tačiau tokia informacija netiksli. Nuo rugsėjo 27 dienos šioje seniūnijoje yra permainų – A. Kairys seniūnu nebedirba.

Buvęs Šimonių seniūnijos seniūnas sulaukė pensinio amžiaus ir šalių susitarimu paliko šias pareigas.

Pasak rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, su A. Kairiu nebebuvo pratęsta darbo sutartis. Jam išmokėta išeitinė vieno atlyginimo dydžio išmoka (remiantis rajono Savivaldybės interneto svetainės srityje „Darbo užmokestis„ pateikta informacija, 2012 metų II ketvirtį mūsų rajone vidutinis seniūno atlyginimas siekė 2 639 Lt – autorės pastaba). A. Kairys seniūno pareigas ėjo nuo 1998 metų vasario mėnesio.
Šiuo metu Šimonių seniūnijos seniūno pareigas laikinai eina seniūnijos vyresnioji specialistė Audronė Jankauskienė.

Kada bus skelbiamas konkursas laisvai seniūno vietai, Ž. Aukštikalnis tiksliai pasakyti negalėjo: „Sumokėjome išeitinę išmoką buvusiam seniūnui, dabar nėra pinigų. Visgi tikimės, kad konkursas įvyks dar šiemet.“

Pakalbintas pats A. Kairys sakė, kad iš pradžių jo pareigybė buvo politinio pasitikėjimo, o paskui – karjeros valstybės tarnautojo. Panevėžio hidromelioracijos technikumą baigęs  ir melioratoriaus mechaniko specialybę turintis A. Kairys teigė, kad kol kas apie naują darbą negalvojęs – jo užtenka ir namuose. Kai pailsės, gal tuomet ir apie naują veiklą pagalvosiąs.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video