2024/04/23

 

Į antrą Konstitucijos egzamino etapą – ir mūsiškiai

Rajono Savivaldybės salėje Konstitucijos egzaminą laikė tik du rajono gyventojai: Dainius Aukštikalnis ir Miglė Savukaitė.
Autorės nuotrauka

Šiemet minime 20-ąsias Lietuvos Konstitucijos metines. Jau šeštus metus Teisingumo ministerija organizuoja Konstitucijos egzaminą.
Praėjusį ketvirtadienį pasitikrinti savo žinių buvo kviečiami ir kupiškėnai.

Pasak egzamino koordinatorės, rajono Savivaldybės vyr. specialistės Vidos Mičiūdienės, iš viso laikyti Konstitucijos egzaminą užsiregistravo 209 žmonės. Tiesa, aktyviausi yra vaikai. Savo žinias panoro pasitikrinti keturių rajono mokyklų – Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, Subačiaus gimnazijos, Salamiesčio ir Skapiškio pagrindinių mokyklų mokiniai.

Į rajono Savivaldybės posėdžių salę atsakyti į klausimus atėjo tik du kupiškėnai. Beje, pernai metais čia nebuvo sulaukta nė vieno norinčio.
Egzamino trukmė – 45 minutės, tačiau tiek laiko atsakyti į 30 klausimų abiem kupiškėnams neprireikė.

Norint patekti į II turą, reikėjo teisingai atsakyti ne mažiau kaip į 25 testo klausimus.
Patikrinus abiejų dalyvių darbus, paaiškėjo, kad viena jų – rajono Savivaldybės mero patarėja Miglė Savukaitė teisingai atsakė į 27 klausimus ir pateko į II etapą, kuris vyks spalio 18 d. Tuomet teks atsakyti į 19 testo klausimų ir vieną atvirą klausimą.
Preliminariais duomenimis, šiais metais Konstitucijos egzaminą laikė apie 45 tūkstančiai gyventojų. Egzaminas buvo rengiamas skirtingoms tikslinėms grupėms: 1-4, 5-7, 8-10 ir 11-12 klasių moksleiviams, teisę studijuojantiems ir teisinį išsilavinimą turintiems asmenims, kitiems piliečiams ir nuteistiesiems.

Konstitucijos egzamino laimėtojai bus apdovanojami spalio 25 d. Prezidentūroje.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video