2024/04/26

 

Gerieji policininkai – nauji pareigūnai rajono komisariate

Ar pasikeis visuomenės požiūris į policijos pareigūną atsiradus naujai pareigei,
parodys laikas.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Gyventojų pasitikėjimą ir atsakomybę už savo saugią aplinką Kupiškio rajono policijos komisariatas siekia sustiprinti naujomis pareigybėmis. Mūsų rajonas, sekdamas Utenos, Šiaulių ir Molėtų rajonų pavyzdžiu, dar šį rudenį gali turėti du bendruomenės pareigūnus. Geraisiais policininkais dar vadinami pareigūnai turės teisę surašyti protokolus, bausti, tačiau pagrindinė jų funkcija – tiesiogiai bendrauti su bendruomenėmis ir paprastais žmonėmis, suteikti jiems reikalingą informaciją ir padėti sprendžiant problemas.

Bendruomenės pareigūnų (gerųjų policininkų) praktika į Lietuvą, ko gero, atėjo iš Skandinavijos šalių. Kol kas šiuos pareigūnus savo komisariatuose įdarbino ir tuo džiaugiasi Utenos apskritis. Naują pareigybę bandė įsteigti dar Šiaulių ir Molėtų rajonai.
Bendruomenės pareigūnus jau šį rudenį planuoja turėti ir mūsų rajono komisariatas. Kol kas dar nebaigti visi formalumai, tačiau jei viskas pasiseks, kupiškėnams gelbės du tokie policininkai.

„Viso šio sumanymo tikslas – artimesnis policijos ir visuomenės bendradarbiavimas. Dabar šią funkciją rajone daugiausia atlieka septyni apylinkių inspektoriai. Todėl bendruomenės pareigūnai perims dalį jų darbo naštos“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas.
Naujieji pareigūnai galės priimti gyventojų pareiškimus. Didžiąją jų darbo dalį sudarys bendravimas su visuomene: jie dalyvaus bendruomenių, seniūnijų renginiuose, platins informaciją apie prevencines saugumo priemones, apie saugumą keliuose, domėsis gyventojų rūpesčiais.

„Tai tam tikras ėjimas į visuomenę. Manome, kad gerasis policininkas padės sutvirtinti ir pasitikėjimą policija – gyventojai galės bet kada į juos kreiptis pagalbos. Kartu mes išugdysime žmonių atsakomybę už negerus dalykus jų aplinkoje“, – teigė G. Misiūnas.
Gyventojų informacija, anot jo, labai reikalinga teisėsaugos darbe. Lietuviai, pašnekovo teigimu, vis dar sunkiai atsikrato įpročio džiaugtis degančiu kaimyno tvartu.
Būsimieji gerieji policininkai savo darbo vietas turės komisariate. Jiems planuojama skirti du etatus. Šiam darbui yra numatyta priimti naujus arba parinkti iš dabartinių, turinčių teisinį išsilavinimą, komunikabilius žmones.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video