2024/04/25

 

Obuolių pardavėjai laukia geresnių kainų

Žmonės neskuba parduoti obuolių, laukiama, kada nors šiek tiek padidės jų supirkimo kaina.
Autorės nuotrauka

Šalies sodininkai šiais metais džiaugiasi gana gausiu obuolių derliumi. O iš šių vaisių užsidirbti bandantys žmonės pastebi, kad pririnkę maišus obuolių namo grįžta vos su keliais litais. Mat šiemet supirkėjai už šiuos vaisius mokėti pasiryžę vos 15 centų. Mūsų rajone ši kaina dar mažesnė – kupiškėnai už kilogramą obuolių tegauna 11 centų.

Menkas uždarbis

Obuolių supirkimas šiais metais mūsų rajone prasidėjo prieš gerą savaitę. Šiuos vaisius iš kupiškėnų surinkti pasiryžo ne viena įmonė iš Panevėžio, Anykščių rajonų. Ir mieste, ir rajone važinėja jų siunčiami sunkvežimiai, obuoliams surinkti laikinai atidaryti supirkimo punktai.

Viename jų pačiame Kupiškyje obuolius superka kupiškėnė Alfonsa Ramanauskienė. Moteris jau savaitę laukia į punktą P. Pajarskio gatvėje užsukančių obuoliautojų.
Jų kol kas nėra labai daug. Per dieną čia atnešama ir 1-1,5 tonos vaisių. O kartais niekas neužsuka ir visą pusdienį.

„Prekyba vyksta jau savaitę. Žmonės po truputį neša obuolius. Bet galėtų viskas vykti ir sparčiau – visi laukia didesnių kainų“, – sakė A. Ramanauskienė.
Dabar jos punkte už kilogramą obuolių mokama 11 centų. Todėl už maišą šių vaisių pardavėjas tegauna apie 4 litus.

„Tokie pinigai už maišą obuolių – tik katės ašaros. Žmonės atėję dar klausia, ar padidės kainos. Bet aš to nereguliuoju“, – sakė įmonei dirbanti kupiškėnė.
Paklausta, kokie žmonės daugiausia neša parduoti obuolius, pašnekovė teigė, kad tai daugiausia tvarkingi gyventojai. Nukritę vaisiai trukdo šienauti vejas, todėl žmonės stengiasi juos kur nors padėti.
Savaime aišku, anot jos, pasitaiko ir alkoholiui uždarbio ieškančių asmenų. Bet jų, supirkėjos teigimu, nėra labai daug.

Mažas derlius Kupiškyje

Antrus metus obuoliai superkami ir Lauko gatvės supirktuvėje. Čia Anykščių įmonei dirbantis Valdas Mažylis kol kas negalėjo palyginti šių metų obuolių derliaus su pernykščiu. Tam, anot jo, dar mažoka laiko ir pats supirkėjas rūpinasi kitais klausimais.
Šiame supirkimo punkte taip pat už kilogramą obuolių mokama tik po 11 centų. Ir prekyba nėra labai aktyvi – superkama 1-1,5 tonos obuolių per dieną.
„Savaitę superkame obuolius ir prekyba – labai įvairi. Vieną kartą gauname daugiau,  kitą – mažiau. Bet jei supirkimo kainos būtų aukštesnės, tai ir pati prekyba padidėtų“, – sakė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video