2024/03/19

 

Regatoje – rekordinis dalyvių skaičius

Žiūrovai gėrėjosi laivais ir mėgavosi kaitria rugpjūčio saule.

Šeštadienį, rugpjūčio 18 d., šešioliktą kartą Lėvens tvenkinyje vyko respublikinės buriavimo varžybos „Kupiškio marių regata 2012“. Šįkart pasirungti su vėju atvyko net 30 buriuotojų. Tai beveik dvigubai daugiau nei pernai. Buriavimo mėgėjams tądien buvo ir oras palankus – saulėta, vėjuota.

Per regatos atidarymą buriuotojus, atvykusius iš Vilniaus, Panevėžio, Ukmergės, Elektrėnų, Biržų ir Kupiškio, pasveikino ir gero vėjo palinkėjo rajono Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas. Jis apsidžiaugė, kad vėl, gal po kokių penkerių metų pertraukos, į šias varžybas sugrįžo vilniečiai bei anksčiau taip pat dalyvavę regatoje elektrėniškiai. Z. Paulauskas informavo, kad kitąmet šios buriavimo varžybos vyks rugpjūčio 17 d. Jos jau yra įtrauktos į Lietuvos buriuotojų sąjungos varžybų kalendorių.

Gerų įspūdžių palinkėjo ir rajono meras Jonas Jarutis. Jis pagarsino, kad šis savaitgalis Kupiškyje pasižymi sportinių renginių gausa. Be buriuotojų, dar rungtyniauja ritininkai, tinklininkai, tenisininkai ir net vėžių gaudytojai.
Varžyboms teisėjavo tarptautinės kategorijos teisėjas Jonas Rozis. Buriuotojai turėjo įveikti keturis skirtingo sudėtingumo plaukimus.

Laisvoje savos gamybos laivų klasėje pirmąją vietą iškovojo panevėžietis Alfonsas Matulis. Mūsų rajono atstovas Saulius Balys liko antras. Daugiakorpusių jachtų klasėje nugalėtojo laurus nuskynė panevėžietis Alvydas Kasperiūnas, kuris taip pat pelnė ir UAB „Dailista“ įsteigtą taurę absoliučiai greičiausiai jachtai (“Avekom„).
Laisvoje burlenčių klasėje, tarp sportininkų iki 40 metų, nugalėtoju tapo dar vienas panevėžietis – vyriausio varžybų teisėjo J. Rozio sūnus Jonas Rozis.

Burlenčių klasėje, tarp sportininkų vyresnių nei 40 metų, sėkmė lydėjo šių varžybų senbuvį, nepraleidusį nė vienos mūsų regatos, biržietį Vitalijų Jasiūną. Švertbotų klasėje pirmąją vietą iškovojo panevėžietis Egidijus Launikaitis, o olimpinės klasės laivų „Lazer“ klasėje pirmas buvo ir panevėžietis Zenonas Valkūnas, antroje vietoje liko kupiškėnas Audrius Liaudanskas, buriavęs kartu su trakiškiu Sauliumi Rudalevičiumi.

Visiems nugalėtojams ir prizininkams buvo įteiktos taurės bei diplomai.
Specialiais vertingais prizais pagerbtas vyriausias regatos dalyvis – panevėžietis Gediminas Jackūnas, gimęs 1946 m., ir jauniausias – vilnietis Mindaugas Lukšys, kuriam tik 12 metų.

Audrius Liaudanskas (kairėje) ir Saulius Rudalevičius. Prieš varžybas pakalbintas Vilniuje gyvenantis mūsų kraštietis A. Liaudanskas sakė, kad Kupiškiui atstovauja ir kitose buriavimo varžybose. Antai šiemet, rugpjūčio pradžioje, Palūšėje vykusioje regatoje jam pasisekė sportinių švertbotų klasėje tapti nugalėtoju. Užpernai antroji vieta jam buvo atitekusi ir Kupiškio marių regatoje.

   

Antrasis Kupiškiui atstovavęs regatos dalyvis – Saulius Balys džiaugėsi geru oru. Jis šiemet taip pat mūsų rajonui atstovavo buriavimo varžybose Palūšėje ir ten laimėjo antrąją vietą. Pasak jo, Kupiškio marių regatoje dalyvauja nuo pat pradžių. Buriuoti pradėjo nuo burlentės. Šiuo metu plaukia savos gamybos laivu „Nasrai“.
Banguolės Aleknienės nuotraukos

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video