2024/04/20

 

Seni automobiliai peni mažų miestelių autoservisus

Darbo Kupiškio autoservisams netrūksta net ir ekonomikos sunkmečiu.
 Autorės nuotrauka

Naujesnių automobilių įpirkti nebeišgalintys lietuviai – grynas pelnas autoservisams. Ypač tokių klientų gausa džiaugiasi mažų miestelių verslininkai, užsiimantys automobilių remontu. Eilėje dėl sugedusios technikos tektų pastovėti ir Kupiškio autoservisuose. Jų vadovai tikina, kad suburti klientų būrį neužtenka vien garažo – kiekvieno užsukusio vairuotojo pasitikėjimas užsitarnaujamas paslaugų kokybe.

Laukia eilės

Praėjusią savaitę į redakciją kreipėsi viename rajono autoservisų apsilankiusi moteris, kurios automobiliui prireikė skubios pagalbos. Savo eilės sulaukusi klientė piktinosi, kad remonto darbai vėlavo ir kad jų kokybė neatitiko pašnekovės lūkesčių.
Netrukus moteris atsiprašė autoserviso darbuotojų už pasikarščiavimą ir pripažino, kad šios paslaugos buvo kokybiškos.
Tokios konfliktinės situacijos nėra naujiena nė vienam verslininkui. Neretai pretenzijų iš klientų sulaukia ir mūsų servisai.

„Visi, kas dirba, žino, kad bet kuriame darbe gali pasitaikyti klaidų. Tai supranta dauguma klientų, bet pasitaiko ir nepatenkintų. Mes stengiamės viską išspręsti taikiai. Jei tai būna mūsų kaltė, darbus atliekame nemokamai. Mums kiekvienas klientas yra svarbus“, – sakė bendrovės „Narjanta“ autoserviso vadovas Vytautas Stančikas.
Be to, pasak pašnekovo, ir klientai šiais laikais labai reiklūs – jie už paslaugas moka pinigus ir neleidžia į darbą žiūrėti pro pirštus. Todėl dažnai, anot jo, klientai netgi išsirenka savo meistrą ir prašo tik jo paslaugų.

„Narjantos“ autoservisas – paslaugų rinkoje ne naujokas. Per veiklos metus jis itin išsiplėtė ir dabar 7 autošaltkalviai gali apžiūrėti po 7-8 automobilius vienu metu. Tačiau dėl didelės remonto paslaugų paklausos, pasak V. Stančiko, prie šios įmonės nusidriekia eilės. Per mėnesį autoservisas vidutiniškai priima po 500 automobilių.
„Kad ir sunkmetis, šios paslaugos dabar labai reikalingos. Manau, ir ateityje turėsime daug klientų. Automobiliai mūsų rajone seni – jiems dažnai reikia remonto. O žmonės patys nebemoka susiremontuoti sudėtingėjančios technikos“, – kalbėjo V. Stančikas.
Dažniausiai remonto, pasak pašnekovo, Kupiškyje prireikia senesniems „Audi“ ir „Volkswagen“ automobiliams.

Serviso vadovo nuomone, mažėja šiais laikais ir „garažinių“ paslaugos. Gyventojams patrauklesnės tampa nors ir brangesnės, bet patikimesnės legalios paslaugos.
„Dar pasitaiko, kad žmonės ieško pigesnių paslaugų. O paskui nelegalaus darbo trūkumus tenka šalinti mums. Taip ir laikas gaišinamas, ir eilės tvarka sutrikdoma – pyksta mūsų nuolatiniai klientai“, – sakė V. Stančikas.
„Narjantos“ autoserviso paslaugoms suteikiamas pusės metų garantinis laikotarpis. O jo kainos, pasak pašnekovo, panašios kaip ir kitose rajono įmonėse.

Tausoja kiekvieną klientą

Klientų trūkumu nesiskundė ir šešiolika metų Kupiškyje autoservisą turintis Ričardas Sabaliauskas. Jis pats kartu su kolega atlieka remonto darbus, kurių čia būna įvairiausių. Senais automobiliais važinėjantys kupiškėnai, anot jo, atvyksta su visokiausiais mašinų gedimais.
„Turime savo klientų būrį ne tik iš Kupiškio, bet ir iš aplinkinių rajonų. Stengiamės jų neapvilti ir jie nuolat pas mus grįžta“, – sakė R. Sabaliauskas.
Kainos, pašnekovo teigimu, nėra nei didesnės, nei mažesnės už kitų autoservisų paslaugų įkainius. Sunki konkurencija šios įmonės neslegia.

R. Sabaliausko autoservise kaip ir kituose taip pat pasitaiko nusiskundimų paslaugų kokybe. Vadovas tikino viską išsprendžiantis klientų labui – jei pasitvirtina jo kaltė, vyras nemokamai viską ištaiso. Kartais, anot jo, pasitaiko ir nekokybiškų automobilio detalių – už jas atsako gamintojai.
Kliento pasitikėjimo svarbą pabrėžė ir su verslo liudijimu dviejuose garažuose Noriūnų gyvenvietėje dirbantis Valdemaras Šimkus. Jis užsiima važiuoklės remontu. O tokių gedimų, anot pašnekovo, dabar netrūksta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video