2024/04/18

 

Susirinko bičiuliai iš visos Lietuvos

Šeštadienį antra diena rajone dūzgė respublikinė bitininkų šventė „Bičiulių Lietuva – Kupiškis“. Bitininkai sulaukė daug garbių svečių. Ryte bitininkų delegacijos iš Latvijos, Rusijos, Udmurtijos autonominės respublikos, Lenkijos, Baltarusijos, Švedijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos rajono Savivaldybėje susitiko su rajono meru Jonu Jaručiu. Buvo apsikeista dovanėlėmis, svečiams pristatytas mūsų rajonas, savo ruožtu prisistatė ir svečiai.

Užsienio šalių delegacijas Savivaldybėje priėmė rajono meras Jonas Jarutis.
 Nuotraukos Banguolės Aleknienės

Pusė dešimtos ryte daugiau nei 4 tūkst. bitininkų eisena nuo Kupiškio kultūros centro patraukė bažnyčios link. Eisenos dalyviai nešė savo bitininkų draugijų vėliavas. Kolonos priekyje žygiavo bičiuliai, nešini Lietuvos trispalve, kuri iškilmingai buvo

Didžiulę vėliavą kolonos priekyje nešė mūsų rajono bitininkai.

iškelta ant bažnyčios sienos. Šv. Mišias aukojo Panevėžio vyskupijos vyskupas Jonas Kauneckas ir grupė kunigų bitininkų. Po Mišių buvo pašventintas šventės dalyvių suneštas medus. Koncertavo Panevėžio r. pučiamųjų orkestras „Aukštyn“.

Lietuvos trispalvė suplėvesavo ant bažnyčios sienos.

Šį renginį savo apsilankymu pagerbė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Buvo pagarsinti ir apdovanoti pažangiausi šalies bitininkai. Meninę programą šventės dalyviams buvo parengę ne tik kupiškėnai, bet ir muzikantai bei dainininkai iš kitų šalies rajonų bei užsienio. Nuo meno mėgėjų savo išmone neatsiliko ir patys bitininkai. Jie dalyvavo Uošvės Liežuvyje surengtame bitininkavimo meistriškumo konkurse.

 

Bitininkų medų bažnyčioje pašventino Panevėžio vyskupijos vyskupas Jonas Kauneckas.

Neliko nuošalyje ir bitininkų šeimynai nepriklausantys šventės žiūrovai. Jiems surengta medaus degustacija.

 

Medaus paragavo ir garbingiausia šventės viešnia – Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Nuotraukos Nidos Šulcienės

Paties skaniausio buvo galima ne tik paragauti, bet ir įsigyti. Akį viliojo spalvingi vaikų išpiešti bičių aviliai, floristiniai miestų herbai, savo produkcija viliojo medaus ir jo produktų bei kitokių prekių pardavėjai. Aplinkui skambėjo linksmas šventės šurmulys, grojo meno mėgėjų kolektyvai, sukosi poros.

Plačiau apie šventę skaitykite rugpjūčio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Šventės metu buvo apdovanoti geriausi Lietuvos bitininkai.

 

 

Respublikinę bitininkų šventę primins Uošvės Liežuvyje pastatytas koplytstulpis, kurį iškilmingai atidengė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Bitininkų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas Juozas Žeimantas.

 

 

Įspūdingai atrodė floristiniai Lietuvos miestų ir rajonų herbai prie ąžuolų kalnelio.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video