2024/03/28

 

Lietuvos himnas skambėjo ant Papilių piliakalnio

Lietuvos himną gieda Šepetos laisvalaikio centro „Kairabalė“ nariai.

Aušros Jonušytės nuotraukos

Gražų ir šiltą liepos 6-osios vakarą, prieš devintą valandą, ant Papilių piliakalnio rinkosi Papilių, Šepetos kaimų gyventojai su šeimomis, draugais ir iš toliau atvykusiais svečiais sugiedoti Lietuvos himno.
Daugelis iš atėjusiųjų su vaikais teigė, kad pirmiausia nori savo atžaloms parodyti, kad yra tokia šventė, kai galima pasibūti su savo kaimo žmonėmis, pabendrauti ir su iš toliau atvykusiais svečiais.

Jau antri metai vykstančioje šventėje ant Papilių piliakalnio, buvo skaitomos Genovaitės Koriznienės ir Eugenijos Katauskienės-Sokienės, kilusios iš Papilių, eilės.
E. Katauskienė-Sokienė nuskambėjusią Vinco Kudirkos giesmę palygino su šeimą vienijančia giesme. „Visi mes esame iš tos pačios Lietuvos, iš tų pačių šaknų. Todėl noriu pradėti skaityti savo eiles nuo eilėraščio, parašyto prieš trejus metus savo giminės suėjimui ir skirto prie piliakalnio prigludusiam kaimui Papilių, kuris šiandien čia susirinkusiems taip pat brangus ir svarbus“, – kalbėjo iš čia kilusi poetė.

Giedoti Lietuvos himno susirinko gausus būrys žmonių.

Šepetos laisvalaikio centro vyresnioji specialistė Gražutė Valaitienė daugiau kaip šimtui susirinkusiųjų ant piliakalnio, palinkėjo geros nuotaikos, gražios šventės.
Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Edikas Puipas taip pat visus pasveikino su švente.

Kad vakaras neprailgtų, Šepetos laisvalaikio centro kapelos „Kairabalė“ vadovė Vaiva Mališauskienė atliko savo kūrybos dainų. Dainavo ir grojo gitara ir Rimgaudas Bražas. Koncertavo „Kairabalės“ ansambliečiai.

Į piliakalnį kopia giedoti Lietuvos himno. Iš kairės: Dovilė Černiauskienė (Vilnius), Lidija Jankauskienė (Kupiškis) su anūke Kotryna Kraujelyte (Vilnius), Laima Gudaitė (kupiškietė, gyvenanti Vilniuje) ir Nijolė Merkienė (Kupiškis).

Sutemus buvo uždegtas laužas.

——-
Autorius: Aušra JONUŠYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video