2024/04/25

Įteikti profesijos diplomai




Šiemet baigusieji mokyklą gėlėmis apdovanojo savo grupių vadovus ir pedagogus.

Banguolės Aleknienės nuotrauka
Praėjusį penktadienį į Kupiškio kultūros centro didžiąją salę rinkosi Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos XXI laidos absolventai, jų mokytojai ir artimieji, rajono vadovai bei mokyklos rėmėjai. Čia vyko mokyklos baigimo diplomų įteikimo iškilmės.

Linkėjo sėkmingos karjeros

Tądien absolventų ir jų mokytojų rankose žydėjo gėlės, nuo scenos sklido gražūs sveikinimo žodžiai, skambėjo eilės ir dainos.

Šiemet Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą baigė 170 moksleivių. Daugiausia buvo įgijusių apdailininko (statybininko) specialybę – 56. Prekybos įmonių vadybininko padėjėjo kvalifikacijos diplomas įteiktas 31, šaltkalvio remontininko – 20, apskaitininko-kasininko ir padavėjo, barmeno – po 18, kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus – 15, staliaus – 12. Ne vienas iš šių moksleivių kartu įgijo ir vidurinio mokslo brandos atestatą.

Šios mokyklos direktorė Lina Kaušakienė savo sveikinimo kalboje pasidžiaugė gražiu būriu absolventų, tarp kurių nemažas būrelis ir baigusiųjų mokslus su pagyrimu. Jiems palinkėta kryptingai siekti tolesnės karjeros, nenuleisti rankų, jei iš pradžių nesisektų rasti darbo. Jei išliks noras tobulėti, užsidegimas, tai durys bus atviros profesinėje rinkoje. Pasak direktorės, iš šiemetinių absolventų 66 jau dirba, 48 ieško darbo, 29 ketina tęsti studijas aukštojoje mokykloje, 14 pasiryžę laimės ieškoti užsienyje, 12 – jaunos mamos, auginančios vaikučius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video