2024/04/19

 

Triatlonas vėl atkeliauja pas mus

Čempionato dalyviams teks įveikti nelengvą trasą, kurioje bus staigių pakilimų, nusileidimų, netikėtų posūkių.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Birželio 30 d. mūsų rajoną sudrebins tarptautinis sporto renginys – prie Kupiškio marių vyks atviras Baltijos šalių triatlono čempionatas ir Europos jaunimo taurės varžybos. Čia tuo pačiu metu organizuojama ir Lietuvos triatlono čempionato įskaita.

Dalyviai

„Šiuo metu varžyboms yra užsiregistravę komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Lenkijos ir Belgijos, – sakė Lietuvos triatlono federacijos viceprezidentas, varžybų vyr. teisėjas Dainius Kopūstas. – Planuojame, kad iš viso dalyvaus apie 150 sportininkų. Sportininkai, kurie atvyksta į jaunimo taurės varžybas, yra patys pajėgiausi – tai tų šalių rinktinės ar jų atstovai.“  Tą pačią dieną bus organizuojamos trejos skirtingų distancijų varžybos: 250 m plaukimas – 8 km važiavimas dviračiu – 2,5 km bėgimas, vaikai, mėgėjai ir veteranai; 750 m plaukimas – 20 km važiavimas dviračiu – 5 km bėgimas, ETU junior taurė; 1500 m plaukimas – 40 km važiavimas dviračiu – 10 km bėgimas, Elito grupė.

Startas bus prie Kupiškio marių. Toliau trasa vingiuos P. Pajarskio, P. Matulionio ir Pergalės gatvėmis – iš viso susidarys 4 kilometrų maršrutas. Pasak renginio organizatorių, tai labai dėkinga trasa – ji techniškai gana nelengva, nes yra daug kalnų, nuokalnių, staigių posūkių.
„Triatlonas – sportas, kuriame profesionalų labai nedaug. Elito grupėje profesionalais galima vadinti baltarusius, ukrainiečius ir vieną Lenkijos sportininką, – sakė pašnekovas. – Todėl mes šiemet ir rengėme Europos jaunimo taurės varžybas, kad pritrauktume jaunimą ir stiprius sportininkus.“

Stebėti varžybų – pėstute

Pasak Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus Zigmo Paulausko, mėgėjų grupėje dalyvaus ir kupiškėnai. Kiek jų susirinks, dar sunku pasakyti – viskas paaiškės tik po registracijos.
Pasiruošimas varžyboms vyksta jau dabar. Turbūt ne vienam kupiškėnui teko pastebėti būrelį sportininkų, minančių dviračių pedalus. Tai Lietuvos triatlono jaunimo rinktinės nariai su savo vadovu Vidmantu Urbonu, kurie labai patenkinti pasiruošimo sąlygomis.

Pasak varžybų organizatorių, birželio 29-30 dienomis bus ribojamas automobilių eismas prie marių Aukštupėnų poilsiavietėje. Varžybų dieną žiūrovai savo automobilius galės palikti specialiai parengtoje aikštelėje prie piliakalnio, nes eismas link Aukštupėnų bus uždarytas.
Po varžybų visų žiūrovų ir dalyvių laukia malonios staigmenos. Prie Kupiškio marių vyks koncertas, kur visus linksmins tarp jaunimo žinomas dainininkas iš Panevėžio Svajus, kuris buvo ir pernai su savo grupe. Taip pat dalyvaus populiarių dainų atlikėja panevėžietė Milda bei folkšoko grupė „Mes nešpėtni bernai“.
Patys kantriausieji prieš vidurnaktį turėtų pamatyti ir įspūdingus fejerverkus.
Pasak varžybų organizatorių, reikia tik tikėtis, kad bus geras oras ir netrūks žiūrovų.

Plentinis dviratis

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video