2024/05/20

 

Protestuodamas paaukojo pirmininko postą

Valentinas Beinoris sustabdė savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kupiškio skyriaus pirmininkas Valentinas Beinoris sustabdė savo narystę partijoje. Tokį jo apsisprendimą nulėmė konservatoriaus bendražygių sprendimai dėl valstybės valdymo. V. Beinorio pareigas perėmė šios partijos atstovas Kupiškyje Dainius Bardauskas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kupiškio skyriaus vadovas V. Beinoris nusprendė nebesitaikstyti su jam svetima bendražygių politika.

„Negaliu taikstytis su tuo, kaip vykdomas valstybės valdymas. Su tuo, kad teorinė ekonomika svarbesnė už žmones, jų lūkesčius ir likimus. Teisingumo sąvoka virsta grotesku, partijos vadovybės veikimas darosi nesuprantamas net kolegoms. Nenoriu būti moraliai atsakingas už tai, kam nepritariu“, – savo sprendimo priežastis aiškino pašnekovas.

Jo teigimu, pastarieji profesoriaus Vytauto Landsbergio, Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės, Jurgio Razmos straipsniai ir pasisakymai leidžia tikėtis, kad konservatorių partijoje bus pokyčių. Todėl V. Beinoris nusprendė kol kas tik stabdyti narystę – jam ir toliau artimiausia konservatyvi, patirtimi ir morale paremta ideologija.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kupiškio skyriaus pirmininko pareigas šiuo metu eina D. Bardauskas.

Apie tokį V. Beinorio pasirinkimą išgirdęs minėtos partijos prezidiumo narys Raimundas Alekna itin nustebo. Anot jo, priežastys, dėl kurių kupiškėnas sustabdė savo narystę partijoje yra ganėtinai subjektyvios.
„Manau, kad tai – politiko asmeninė nuomonė, vidinės abejonės – kiekvienas gali savaip suprasti aplink save vykstančius dalykus“, – teigė R. Alekna.
Pasak pašnekovo, V. Beinorio subtilios įžvalgos nėra partijoje masiškai kylančios kalbos. Priešingai, anot jo, konservatoriai iki šiol vieningi dėl savo vykdomos politikos valdant valstybę.

„Mūsų partija vienija per 16 tūkst. narių. Jei bent 10 procentų jų abejotų dėl mūsų veiklos, gal ir būtų galima pagalvoti, kad čia kažkas negerai. O dabar mes sulaukiame vis naujų narių, kurie reikšmingi ekonomikos, kultūros, mokslo srityse“, – sakė R. Alekna.
Todėl kupiškėno pasirinkimas, anot jo, partijos bendražygiams sunkiai suprantamas.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video