2024/05/20

 

„Bočių“ dešimtmečio koncertas praturtino klausytojų dvasią

Gimtadienį švenčiantis „Bočių“ choras klausytojus džiugino profesionalumu.
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį Kupiškio kultūros centre paminėta senjorų choro „Bočiai“ dešimties metų sukaktis. Pasiklausyti šio choro šventinio koncerto, pasveikinti jo dalyvių atėjo artimieji, bičiuliai, valdžios atstovai.
Kai kas įsigudrino pasinaudoti šia švente ir papolitikuoti.

Nuo romansų iki klasikos

Renginio vedėja Vilija Morkūnaitė „Bočių“ chorą, vadovaujamą Vandos Dičkienės, susirinkusiesiems pristatė kaip gražų gyvenimą nugyvenusių, kupinų didžiulės gyvenimiškos patirties žmonių sambūrį ir pakvietė pasigėrėti jų kūrybiniu paveldu, jų meile muzikai ir gyvenimui.
Choro repertuare skambėjo romansai, populiarioji lietuviška klasika, pasaulinio garso kompozitorių operinė kūryba. Šventiškai pakilūs choristai labai profesionaliai atliko visus kūrinius. Klausytojai negailėjo jiems plojimų ir džiaugėsi labai ūgtelėjusiu dainininkų meistriškumu. „Bočiams„ koncertuoti padėjo kultūros centro šokių kolektyvai „Susiedai“, „Vaivora“ bei noriūniečių kapela „Lėvenėlė“.

Apdovanojimai su politine priemaiša

Dešimties metų sukakties proga už chorinės muzikos puoselėjimą „Bočių“ choro vadovei V. Dičkienei ir šio choro įkūrėjai Irenai Majauskienei buvo įteiktos kultūros ministro padėkos. Padėkoti „Bočiams“, dainų švenčių veteranams, nepamiršo Lietuvos liaudies kultūros centras. Rajono mero padėkos įteiktos aktyviausiems choristams Veronikai Pukenienei, Vandai Juknevičienei, Juliui Skemundriui, Jeronimui Čieliui, Stanislovui Rugaičiui. Kultūros ir švietimo skyriaus padėkomis paskatinti Lionė Lukšienė, Vilė Ragelienė, Aldona Burokienė, Gendrutė Kliaugienė, Nijolė Semėnienė, Albinas Vaižmužis, Julius Žiūkas, Algimantas Semaška. Neliko nepadėkota nė vienam choristui. Kiti gavo kultūros centro, Seimo narių Valdemaro Valkiūno ir Antano Bauros padėkas.

„Bočius“ sveikino Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Grasilda Makarevičienė. Viešnia pasinaudojo proga ir pristatė kupiškėnams vieną iš galimų kandidatų į naująjį Seimą Aleksandrą Zeltinį. Pakvipus rinkimų agitacija, renginio vedėja V. Morkūnaitė diplomatiškai išsisuko iš padėties: “Šiandien balsuokime už chorą, o kai ateis laikas, tai visi pasirinksime, už ką kas balsuos.“ Tądien padėkos gėlės pražydo ir buvusios Kupiškio kultūros centro direktorės Vandos Samulionienės rankose. Mat ji buvo ilgametė „Bočių“ choro kuratorė. V. Dičkienė savo ir choristų vardu padėkojo koncertmeisterei Editai Dobrickienei už sėkmingą bendradarbiavimą, vertingas pastabas ir renginio vedėjai V. Morkūnaitei.
Po koncerto ir oficialių sveikinimų choristai ir šventės svečiai bendravimą pratęsė viražų salėje prie vaišių stalo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video