2024/05/14

 

Prie ligoninės vairo stos prieš Velykas

Tarybos nariams sutartinai palaiminus, nuo ateinančio pirmadienio Dalius Drunga pradės vadovauti Kupiškio ligoninei.
Autorės nuotrauka

Praėjusį ketvirtadienį vykęs rajono Tarybos posėdis buvo išskirtinis.
Jame dalyvavo Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Rasa Šošič ir
buvo patvirtintas naujasis Kupiškio ligoninės direktorius. Be to,
politikai dirbo produktyviai ir spėjo tą pačią dieną apsvarstyti arti
šimto darbotvarkės klausimų. Tiesa, tvirtinant darbotvarkę net būta
pasiūlymų, nespėjus aptarti visų numatytų klausimų, darbą pratęsti kitą
dieną. Beje, tokia galimybė yra numatyta Tarybos darbo reglamente.

Nuomonės neišsiskyrė

Pirmiausia svarstytas klausimas dėl Viešosios įstaigos Kupiškio ligoninės direktoriaus paskyrimo. Tarybos nariams prisistatė kovo 6-ąją konkursą šioms pareigoms laimėjęs 42 m. Dalius Drunga. Jis prisipažino, kad dar nėra nuodugniai susipažinęs su šios gydymo įstaigos reikalais. Tačiau sieks, kad ligoninė funkcionuotų ir toliau teiktų tokias pat paslaugas kaip dabar. „Po penkerių metų šią ligoninę įsivaizduoju kaip veikiančią gydymo įstaigą“, – sakė D. Drunga, Tarybos narių paklaustas apie ligoninės perspektyvas. Anot jo, kokybiškos gydymo paslaugos šiuo metu prieinamos ne visiems gyventojams. Gera diagnostine aparatūra aprūpinti centrai gerokai nutolę nuo pacientų. Šiuo metu susirgęs žmogus daug patiria išlaidų bevažinėdamas po įvairias gydymo įstaigas po 100 ar 200 km. „Yra sakoma, kad reikia būti Lietuvoje labai sveikam, kad galėtum gydytis“, – žėrė juodojo humoro pavyzdį medikas. Tad, anot jo, labai svarbu, kad kuo geresnes gydymo ir reabilitacijos paslaugas žmogus gautų netoli savo namų, 20-30 km atstumu. Tikslas – mažiausiomis sąnaudomis pasiekti kuo geresnį rezultatą.

D. Drunga papasakojo, kad yra 1992 m. baigęs tuometinę Kauno medicinos akademiją ir įgijęs traumatologo-ortopedo specialybę, specializavosi vaikų ortopedijos srityje. Dirbo Utenos reabilitacijos ir ugdymo centro gydytoju traumatologu-ortopedu, vadovavo Ortopedijos skyriui, dirbo tarptautinėse farmacijos kompanijose, buvo atsakingas už kardiologijos sritį, o pastaruoju metu buvo Panevėžio teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vyr. specialistas. Šiemet baigs tarptautinio verslo ir vadybos studijas Vilniaus universitete.

„Laukia darbas. Reikia padaryti analizę, ką turime, ko stinga. Ar bus mažinami ligoninėje etatai, komentuoti negaliu. Kas yra optimalu – gerai, kas ne – reikės peržiūrėti. Sprendžiant ligoninės reikalus norėčiau rajono Tarybos palaikymo, bendro politikų sutarimo“, – kalbėjo D. Drunga.

„Daug tikimės iš jūsų“, – visų Tarybos narių lūkesčius naujojo ligoninės vadovo adresu išsakė Povilas Gurklys.
Visų Tarybos narių pritarimu D. Drunga buvo nuo šių metų balandžio 2 d. paskirtas viešosios įstaigos Kupiškio ligoninės direktoriumi. Jam patvirtintas 38,94 bazinių mėnesinių algų dydžio tarnybinis atlyginimas. Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis įpareigotas pasirašyti su D. Drunga darbo sutartį.

Prasideda mūšis dėl pirmokų

Svarstant mokyklų klasių komplektų ir priešmokyklinio ugdymo grupių ir mokinių skaičių 2012-2013 mokslo metų pradžioje daugiausia diskusijų sukėlė padėtis Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijoje ir Kupiškio Kupos pradinėje mokykloje. Pasak Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus, šiuo metu rajone būsimų pirmokų yra tik keturiems klasių komplektams. Iš pradžių buvo siūlyta progimnazijoje formuoti 1 pirmokų klasę su 24 mokiniais, o pradinėje mokykloje – 3, kuriose galėtų mokytis 66 vaikai.

Kai kurie Tarybos nariai laikėsi nuomonės, kad iš anksto griežtai nereikėtų nustatyti, kiek pirmokų klasių bus vienoje ar kitoje mokykloje. Tai paaiškėtų po laisvo tėvų apsisprendimo. Pagaliau nuspręsta, kad nuo kitų mokslo metų bus abiejose mokyklose formuojama po dvi pirmokų klases. Toks sprendimas nėra palankus Kupos pradinei mokyklai. Kai kurie Tarybos nariai kėlė klausimą, ar nereikėtų ateityje šios mokyklos prijungti prie progimnazijos. Kupos pradinės mokyklos direktorė Marijona Jančienė sakė, kad šiuo metu jie jau turi 56 būsimųjų pirmokų tėvų prašymus dėl jų vaikų mokymosi šioje mokykloje. Progimnazijos direktorius Rimvydas Latvys savo ruožtu informavo, kad į jų mokyklą leisti vaikus jau pageidauja 35 būsimų pirmokų tėvai. Kaip pasiskirstys mokiniai, galutinai paaiškės prieš kitų mokslo metų pradžią.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video