2024/05/13

 

Dėl brolio pasiryžo išskalbti policijos mundurą

Tikimasi, kad vasario 29 dienos vakaro įvykių seką Kupiškio rajono policijos komisariate atskleis vaizdo kamerų įrašas.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Tiesiai iš Kupiškio rajono policijos komisariato į ligoninę suknežinta galva išgabento penkiasdešimt vienerių Algimanto Gražio artimieji pasiryžę išsiaiškinti teisybę. Jie įsitikinę, kad jau trys savaitės į komos būklę nugrimzdusį vyrą sumušė policijos pareigūnai, kai jį neblaivų išgabeno iš vietinio baro į komisariatą. Tam įrodyti A. Gražio šeima pasisamdė advokatę iš Vilniaus. Ši teisininkė praeityje tyrė ne vieną panašią bylą.

Tuo tarpu kaltinami Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai tirti atidavė vaizdo medžiagą, kuri juos, ko gero, išteisins.

Tylėti nesiruošia

Prieš tris savaites Kupiškio r. policijos komisariate paslaptingai prasidėję įvykiai, kurių metu į šią įstaigą atvežtas neblaivus kupiškėnas A. Gražys patyrė traumą ir šiuo metu jį ištikusi koma, jau spėjo išjudinti visas atsakingas institucijas. Tylėti dėl nukentėjusiojo nežada ir artimieji.

Jie atidžiai seka, kaip vyksta ikiteisminis tyrimas, kurį šiuo metu kuruoja Kupiškio rajono prokuratūra. Ir stengiasi nieko neslėpti nuo žiniasklaidos.
„Kaip bebūtų, ar brolis dar atmerks akis, ar bus sveikas, mes pasiryžusios išsiaiškinti tiesą. Žinom, kad tai nebus lengva“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė A. Gražio sesuo Loreta Šulmienė.

Nuo pat pradžių jai ir kitiems nukentėjusiojo šeimos nariams tenka eiti kryžiaus kelius, kad po detalę išsiaiškintų visą tą įvykį. Pats brolis nieko pasakyti negali – jo būklė sunki ir artimieji itin būgštauja dėl tolesnės jo sveikatos.

Nežinojo, kur dėti

A. Gražys į Kupiškio policijos komisariatą pateko dar vasario 29 dienos vakarą. Jį pareigūnai neblaivų išvedė iš Kupiškio alaus baro. Čia vyriškis visą pusdienį vaišino draugus ir pats galiausiai tiek prisišventė, kad nebesugebėjo išeiti iš baro.
Todėl baigdama darbą šios įstaigos barmenė Regina Kiuberienė nusprendė pasitelkti policijos pagalbą.

„Šis vyras mūsų bare gal tik antrą kartą pasirodė. Nežinojau, kaip su juo elgtis, kai visiškai nebepajėgė atsistoti, o man darbo valandos baigėsi. Bijojau vieno paleisti ir paprašiau, kad policininkai pasiimtų“, – apie įvykių pradžią pasakojo barmenė.
Ji teigė daugiau nemačiusi, ar klientas kur nors būtų užkliuvęs, ar susižalojęs. Praleidęs pusdienį bare, pasak R. Kiuberienės, jis buvo ne kartą išėjęs į lauką. Muštynių ar ginčų tądien bare nebuvo.

„Minėtas vyras buvo ramus, vaišino draugus“, – A. Gražio elgesį nelaimės dieną apibūdino pašnekovė.
Pasak A. Gražio artimųjų, 51 metų vyras žiemą gyveno Kupiškyje pas savo motiną. Gyvenimui užsidirbdavo rinkdamas uogas, grybus, rišdamas šluotas. Taurelės A. Gražys taip pat nevengė, tačiau šeimos nariai jo niekada nematydavo agresyviai nusiteikusio.

Nesunkus sveikatos sutrikdymas

Jau po kurio laiko kalbinta baro darbuotoja sužinojo, kad A. Gražys ligoninėje ištiktas komos. Mat iš jos baro išvežtas į Kupiškio policijos komisariatą netrukus buvo gabenamas į ligoninę, kur jam diagnozuotas galvos kaukolės lūžis ir kraujo išsiliejimas į smegenis. Po dviejų atliktų operacijų A. Gražys nugrimzdo į komą.
Dėl šio įvykio po 5 dienų Kupiškio rajono prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Artimųjų spėjimu, A. Gražys nukentėjo ne be policijos įsikišimo. Jų įtarimus kursto tą vakarą komisariate budėjęs pareigūnas operatyvaus valdymo grupės vyresnysis specialistas Stepas Pocevičius – Kupiškio rajono apylinkės teismo pirmininkės Irenos Pocevičienės sūnus. Šis vyras kartu su kolega patruliu Dariumi Laučinavičiumi išvedė iš aludės A. Gražį vasario 29 dienos vakarą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video