2024/05/15

Sodo namelyje – narkotikų laboratorija

Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai viename Pašepečio kaimo sodo namelyje aptiko metamfetamino gamybos laboratoriją. Įtariama, kad joje darbavosi policijai gerai žinomas vilnietis P. G. ir kupiškėnas J. P. Tai pirmas atvejis, kai mūsų rajone užfiksuota tokia stambi narkotinių medžiagų gamyba.

Kovo 7-osios vakarą Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai šturmavo vieną kolektyvinio sodo namelį, kuriame buvo įtariama narkotinių ir psichotropinių medžiagų gamyba. Jame sulaikė du pareigūnų išvengti besistengiančius asmenis: dvidešimt šešerių Vilniaus rajono gyventoją P. G. ir trisdešimtmetį kupiškėną J. P. Abu vyrai, pasak Kupiškio rajono policijos komisariato Organizacinės grupės specialistės Jurgitos Žiūrienės, praeityje buvo žinomi teisėsaugai.

Sodo namelyje taip pat rasta, kaip įtariama, nelegali metamfetamino gamybos laboratorija – aptikta įvairios įrangos, gamybos schemų ir technologijų bei cheminių medžiagų, galimai naudotų ar ruoštų naudoti psichotropinei medžiagai – metamfetaminui gaminti.

Dėl specifinės kristalų formos ledu, stiklu žmonių vadinamas narkotikas – anfetamino atmaina, tik jo poveikis dar stipresnis. Jis vartojamas kaip intoksikuojamoji medžiaga, sukelianti aštresnius pojūčius.

Manoma, kad metamfetaminas sukelia stiprų energijos ir euforijos pojūtį, yra stipresnės intoksikacijos nei krekas ar amfetaminas, ilgiau veikia. Ši būsena trunka 8-24 valandas. Metamfetaminas atkreipė visuomenės dėmesį dėl labai stipraus intoksikuojamojo poveikio ir prasidedančios stiprios centrinės nervų sistemos stimuliacijos. Apsvaigę nuo metamfetamino asmenys tampa itin agresyvūs ir pavojingi aplinkiniams. Ypač kenkia nepilnamečiams.

Kupiškio rajono policijos pareigūnai, nustatę galimai vykdomą nusikalstamą veiką bei sulaikę įtariamus asmenis, tolimesnį tyrimą perdavė Panevėžio apskrities pareigūnams, kurie specializuojasi tokiuose tyrimuose.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 262 straipsnį („Įrenginių narkotinėms ar psichotropinėms medžiagoms gaminti gaminimas arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų gamybos technologijų ar instrukcijų rengimas“).

Panevėžio miesto apylinkės teismas sulaikytiems įtariamiesiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 15 parų.

J. Žiūrienės duomenimis, iki tol Kupiškio rajone niekada nebuvo nustatyta narkotikų gamybos laboratorija.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video