2024/05/15

Mero taurę išsivežė svečiai

Praėjusį šeštadienį ant Kupiškio marių ledo buvo jaučiamas pagyvėjimas. Čia vyko tradicinės žvejų mėgėjų poledinės žūklės varžybos „Kupiškio tvenkinio ledas 2012“. Nuo paties ryto susirinkę jų dalyviai varžėsi dėl prizinių vietų individualios ir komandinės žūklės grupėse. Kupiškėnų varžybose nebuvo daug, o pagrindiniais prizais džiaugėsi svečiai iš Panevėžio ir Vilniaus.

Apie 100 kg žuvies

Šeštadienio rytą oras pasitaikė drėgnas ir žvarbus, todėl į tradicines poledinės žūklės varžybas ant Kupiškio marių šiais metais susirinko ne pats didžiausias dalyvių būrys. Meškeres į jau tirpstančio tvenkinio ledo eketes šįkart sumerkė apie 50 žvejų. Jie buvo išsidalinę į vienuolika komandų.

Lygiai 9 valandą ryto paskelbta žūklės pradžia, o 13 valandą varžybų dalyviai jau traukė link kranto, kur jų laukė sverti žūklės laimikius pasiruošusi komisija. Ją šįkart sudarė Vida Kaupienė, Algirdas Baltrūnas, Jurgita Žiūrienė, Gaudentas Baikauskas ir Vidmantas Babelis.

Suskaičiavus varžybų rezultatus paaiškėjo, kad jų metu dalyviai iš viso pagavo apie 100 kilogramų žuvies.

Daugiausia jos (8,270 kg) atnešė vilniečių komanda „Žvejo tribūna“, kuri ir pelnė pirmąją vietą. Antrąją vietą užėmė šeima iš Panevėžio, pasivadinusi „Pačiuko“ komanda. Jiems pavyko sugauti 7,596 kg žuvies. Trečia vieta atiteko taip pat panevėžiečiams – komandai „Gelmių valdovas“. Jos nariai džiaugėsi 5,746 kg laimikiu.

Pagal individualius žvejų rezultatus geriausiai šeštadienį sekėsi vilniečiui Mantui Juknevičiui, kuris komisijai atnešė 4,748 kg žuvies.

Moteris nušluostė nosis

Antrą vietą užėmė vienintelė šeštadienio varžybose dalyvavusi moteris Bronislava Vasiliauskienė iš Panevėžio. Jai pavyko sugauti 3,688 kg laimikį.

„Aš visada „apgaudau“ vyrus. Netgi kai nueinu pirkti masalo į parduotuvę, vyrai apsigręžia ir eina namo – esą moteris ant ledo žada prastą žūklę“, – šypsojosi blogu ženklu daugumai „Kupiškio tvenkinio ledas 2012“ varžybų dalyvių, ko gero, tapusi pašnekovė.

Moteris pasakojo dažnai žvejojanti, tačiau labiausiai mėgstanti poledinę žūklę. Mat tuomet meškerės valas ne taip pinasi.

Dažniausiai ponia Bronislava gaudo su uodo trūklio lerva. Pradžioje moteris teigė jų bijojusi, bet dabar jau priprato.

Kartu su panevėžiete atvyko jos vyras ir anūkai.

Trečią vietą skaičiuojant individualius laimikius pelnė Milvydas Totoris. Jis pristatė 3,316 kg žuvies.

Kupiškėnams trūksta aktyvumo

Pakalbinus šių varžybų organizatorių, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus valdybos pirmininką Bronislovą Domžą, pašnekovas teigė, kad šiemetinėse varžybose nėra itin gausu dalyvių. Galbūt tam trukdė prastas oras.

Taip pat vyras apgailestavo, kad ant ledo atvyko mažai kupiškėnų ir visus laurus nuskynė svečiai.

„Mes svarstome, kad galbūt reikėtų žvejus suburti į būrelius, kaip tai padarė medžiotojai. Gal tai juos paskatintų aktyviau dalyvauti varžybose ir apskritai pagyvėtų žvejybos pomėgis mūsų rajone“, – sakė B. Domža.

Visus varžybų dalyvius pasveikino rajono meras Jonas Jarutis. Nugalėtojams jis įteikė diplomus, medalius bei taures.

Žvejai ir varžybų organizatoriai galėjo sušilti ragaudami ant laužo virtą žuvienę bei paskanauti karštų kibinų.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video