2024/05/15

Valdžios trupinių organizacijos net nebeprašo

Kupiškio rajono taryba biudžetą skirsto, ko gero, tik jiems vieniems suprantamais principais. Štai vienai bitininkų šventei surengti Kupiškyje skirta 10 tūkst. litų. Lygiai tiek pat duota ir bent pusšimčiui rajono nevyriausybinių organizacijų. Didžioji jų dalis jau neberašė projektų saujelei grašių susirinkti. Dešimčia tūkstančių litų turės tenkintis šiemet net ir rajono policija.

Įspūdinga šventė

Kupiškio bitininkų draugija jau dabar pradeda ruoštis vienai didžiausių savo organizacijoje – respublikinei bitininkų šventei. Ji įvyks rugpjūčio mėnesį.

Tokia proga, pasak rajono draugijos pirmininko Juozo Žeimanto, pasitaiko tik vieną kartą per beveik 50 metų. Todėl, anot jo, pasiruošti būtina.

Kupiškio bitininkai žada rengti muges, parodas ir kitas pramogas. Į jų šventę atvyks apie 3 000 bitininkų iš 47 šalies draugijų ir dar nemažai svečių iš užsienio.

Tokį reikšmingą įvykį įvertino ir mūsų valdžia. Kupiškio rajono taryba savo posėdyje iš Savivaldybės biudžeto skyrė 10 tūkst. litų.

Ar tai pakankama suma vienam respublikiniam renginiui, galėtų atsakyti tik organizatoriai. Tokia pat suma, mestelta pasidalinti visoms rajono nevyriausybinėms organizacijoms, atrodo tikrai juokingai. Daugiau nei pusę šios sumos turės pasiskirstyti kaimo bendruomenės.

Nežino, net kaip dalintis

Joms Kupiškio rajone atstovaujanti Zita Kaušakienė stebisi, ką galima nuveikti su tokiais pinigais. Kaimyniniuose rajonuose lėšos, anot jos, nevyriausybinėms organizacijoms žymiai didesnės.

Kaip skirstysis gautus pinigus kaimo bendruomenių vadovai, pašnekovė pasakyti dar negalėjo: „Sėsime kartu ir spręsime, ar tuos pinigus atiduoti kelioms bendruomenėms, ar visos dalinsimės po truputį.“

Šiais metais skirtai paramai gauti, pasak pašnekovės, nebe visos kaimo bendruomenės rašė projektus. Dalis jų to nebedarė dėl menkų lėšų.

Z. Kaušakienė patikino, kad kaimo bendruomenės šiuo metu aktyviausios organizacijos mažose gyvenvietėse ir jų veikla labai svarbi. Tik šių organizacijų nariams vis dar tenka sukti galvas, iš kokių lėšų surengti talkas, šventes, apšildyti patalpas.

Z. Kaušakienė tikisi, kad rajono bendruomenes bent jau Vyriausybė parems, prižadėjusi 40 tūkst. litų aikštelėms sutvarkyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video