2024/05/14

Merai nagrinėjo regiono problemas

Kur dėti viešumoje slampinėjančius neblaivius asmenis, kaip dar labiau plėtoti turizmą ir kaip paspartinti Europos Sąjungos paramos panaudojimą – tokius šiandien aktualius klausimus nagrinėjo į posėdį susirinkusi Panevėžio regiono plėtros taryba. Į ją įtraukti visi Panevėžio regiono rajonų merai kartu aptarti savo problemų renkasi bent kartą per mėnesį.

Nėra kur dėti girtuoklių

Į Panevėžio regiono plėtros tarybos posėdį pakviestas Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (PAVPK) viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Vinslovas, kuris dar kartą rajonų vadovams priminė neblaivių asmenų problemą regione. Panaikinus blaivyklas, pareigūnų duomenimis, girtų piliečių viešumoje pasirodo vis daugiau ir policija neranda, kur juos dėti.

„Statistika rodo, kad ši problema tik aštrėja“, – sakė V. Vinslovas.

Šiuo metu, anot jo, pareigūnai gavę informaciją viešoje vietoje apie neblaivių asmenų pasirodymą išsiblaivyti juos dažniausiai veža į ligoninę. Medikai sutinka priimti tik sužalotus pažeidėjus. Agresyviai nusiteikusieji gabenami į policijos komisariatą.

O jei girtuoklis sveikas ir ramus, policininkams tenka ir savo automobiliais juos pargabenti namo.

„Iš blogo gyvenimo neblaivius asmenis pradėjome vežioti į namus. Tik neriekia manyti, kad perėmėme taksistų pareigas, tiesiog dėl kitų gyventojų saugumo taip elgiamės – negalime girtų asmenų palikti viešumoje“, – nuogąstavo PAVPK atstovas.

Tokia painiava, anot jo, privertė policiją kreiptis ir į Seimą, ir į Vyriausybę. Dabar asmenų išblaivinimo klausimas paliktas pačioms savivaldybėms.

Panevėžio regiono vadovai sutiko, kad tai svarbi problema, ir įsipareigojo ją plačiau svarstyti bei pateikti siūlymų.

Kupiškio rajone į policijos komisariatą 2011-aisiais pristatyti 467 neblaivūs asmenys.

Turizmas nemiega

Panevėžio regiono tarybą aplankė ir VšĮ Panevėžio turizmo informacijos centro direktorė Daiva Tankūnaitė. Ji pristatė dabartinę turizmo situaciją Panevėžio regione ir išskyrė svarbiausius ateities uždavinius dar labiau plečiant šią sritį Šiaurės Lietuvos rajonuose.

2011 metais Panevėžio regiono turizmo informacijos centrus aplankė apie 35 tūkst. žmonių. Kupiškyje informacijos prireikė 3 400 turistų, 200 jų – iš užsienio.

Labiausiai, pasak D. Tankūnaitės, regione lankomi Bistrampolio ir Karpių dvarai. Turistus itin vilioja edukacinės programos „Sūrio kelias“, „Žaldoko alus“. Iš gamtos objektų populiariausi – Kupiškio marios, Sartų, Salos ir Dviragio ežerai.

Bene daugiausiai dėmesio pernai sulaukė Panevėžyje vykęs Europos vyrų krepšinio čempionatas. Iš šių varžybų, specialistės teigimu, pasipelnė nemažai verslininkų.

Tačiau stengtis, D. Tankūnaitės žodžiais, dar yra kur. Panevėžio regiono rajonai, anot jos, turėtų parengti planą, kaip įdomiau savo turizmą pristatyti kaimynams latviams ir lenkams. Pastaroji šalis šiuo metu itin domisi turizmu užsienyje.

Kai kurie rajonai jau parengė keletą naujienų kitiems metams. Ne vieną nominaciją už turizmo plėtrą pernai gavęs Rokiškio rajonas jau sugalvojo turistinį maršrutą Rokiškis – Kavoliškis – Gačionys. Jo metu lankytojai galės pasisvečiuoti Rodenų dvare.

Naujai atidarytas Lėlių muziejus bei specialus maršrutas žvyrkeliu palei Nemunėlį iki šiauriausio Lietuvos taško Biržų rajone. Lankytojus jau kviečia triušių ūkis Ėriškiuose.

Svečių tikimasi sulaukti ir liepą vyksiančio vaikų krepšinio čempionato metu Panevėžyje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video