2024/05/14

Nociūnus sukrėtė žmogžudystė

Praėjusio šeštadienio rytą Šimonių seniūnijos Nociūnų kaimo gyventojai pirmieji išgirdo kraupią žinią – savo namuose rasta nužudyta jų 81 m. kaimynė Ona U. ir jos 62 m. sūnus Kazimieras K. Kad tai smurtinis nusikaltimas, bylojo muštinės ir kirstinės žaizdos abiejų galvose. Sužalotos moters rankos leido manyti, kad ji bandė gintis nuo užpuoliko.

Tą pačią dieną buvo sulaikytas įtariamas nužudymu 25 m. amžiaus Nociūnų kaimo gyventojas Nerijus R.

Dėl nužudymo rajono apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sekmadienį rajono apylinkės teismas leido įtariamąjį suimti 3 mėnesiams. Pirmadienį ši byla perduota tirti Panevėžio apygardos prokuratūrai.

Vietiniams gyventojams beveik nekyla abejonių, kad jų kaimynus galėjo nužudyti šiuo nusikaltimu dabar įtariamas Nerijus R. Jis gimė socialinės rizikos šeimoje. Buvo paimtas iš tėvų ir užaugo vaikų namuose. Paskui grįžo gyventi pas gimdytojus, niekur nedirbo. Jo motina ir tėvas nuolat girtavo. Nusikaltimo metu motina buvo Rokiškio areštinėje dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Nerijaus R. tėvai nuolat mušdavosi tarpusavyje. Motina yra ne kartą dejavusi aplinkiniams, kad sūnus ją bei tėvą muša. Daugiau vaikų ši šeima neturi. Nerijaus R. tėvas gaudavo pensiją, o motina vertėsi iš socialinės pašalpos.

Pastaruoju metu vaikinas lyg ir glaudėsi pas nužudytuosius kaimynus, kadangi tėvų namai nekūrenami, jie neturėjo malkų. Nužudytieji irgi nevengdavo stiklelio. Dažnai kartu su įtariamuoju girtaudavo.

Ona U. pastaruoju metu dažnai gydydavosi ligoninėse, buvo silpnos sveikatos. Jos sūnus Kazimieras K. sirgo, sunkiai vaikščiojo. Taigi, jie niekaip negalėjo pasipriešinti jaunam ir tvirtam sugėrovui.

Ona U. turėjo dar du vaikus. Vienas sūnus miręs, o su dukra pirmosiomis dienomis policijos pareigūnams nebuvo pavykę susisiekti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video