2024/05/04

Rajono meras – trečiajame dešimtuke

Jau ketvirtą kartą savaitraščio „Veidas“ geriausių Lietuvos merų rinkimuose Kupiškio rajono galva Jonas Jarutis kartu su keturiais kitais kandidatais užėmė 22-25 vietas iš 60. Tokie rezultatai mūsų mero itin nenuliūdino – mat per pastaruosius metus jis nesijaučia kažką labai grandioziško nuveikęs savo rajono labui. Be to, žurnalistų organizuojami rinkimai, mero nuomone, daugiau žaidimas, nei objektyvus įvertinimas.

Dėdžių žaidimas

Savaitraščio „Veidas“ tyrimo metu buvo apklausta daugiau nei 180 žmonių, tai ir patys merai, ir per 130 aukščiausio rango valstybės tarnautojų, verslo organizacijų atstovų.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad geriausiu 2012-ųjų metų meru išrinktas pirmą kadenciją Neringos savivaldybei vadovaujantis Antanas Vinkus. Balsavusieji už jį įvertino šio mero rūpinimąsi savo savivaldybe, jo idėjas, kaip gerinti kraštiečių gyvenimą, taip pat už Neringos vardo garsinimą ir pažadų vykdymą, už iniciatyvumą ir profesionalią vadybą.

Antrą vietą reitinge užėmė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Jis, balsavusiųjų nuomone, išsiskyrė iniciatyvumu, originaliomis idėjomis ir aktyvia veikla stengiantis pritraukti investicijų bei ES finansinės paramos.

Trečiojoje vietoje liko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kupiškio rajono vadovas J. Jarutis kartu su Jonavos, Šakių ir Telšių merais pasidalijo 22-25 vietas.

Iš oficialaus geriausių merų apdovanojimo Vilniuje pirmadienį grįžęs mūsų meras „Kupiškėnų mintims“ teigė per daug nesureikšminąs nei paties konkurso, nei jo rezultatų.

„Tradiciniai rinkimai – nieko naujo, gal juos pavadinčiau suaugusių dėdžių žaidimais“, – teigė J. Jarutis.

Nors rengiant šiuos reitingus apklausta beveik 200 asmenų, tarp jų ir patys merai, pašnekovas abejojo surinktų rezultatų objektyvumu. Mat kiekvienas apklaustas žmogus, anot jo, turėjo tik įvardinti geriausių vadovų penketuką.

Kažko ypatingo nenuveikė

Pats J. Jarutis teprisimena į savo kandidatų sąrašą įtraukęs kaimyninių rajonų vadovus. Geriausiu meru tapusį Antaną Vinkų laiko vertą šio titulo.

Kupiškio rajono meras įžvelgia ir gerąsias šių rinkimų puses – žurnalistai, anot jo, parodė dėmesį Lietuvos savivaldai. O ši valdžia dažnai paliekama Seimo, Vyriausybės nuošalyje, nors dažnai, mero teigimu, būna svarbesnė.

Kalbėdamas apie savo vietą merų reitinguose, J. Jarutis pabrėžė nuoskaudos nejaučiąs – panašias pozicijas jis šiuose rinkimuose užėmė ir ankstesniais metais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video