2024/05/03

Darbdaviai skaičiuoja dvejų metų derlių

Susitikimai su aktyviausiais šalies politikais, verslininkais, su įdomiausiais meno ir kūrybos žmonėmis… Labdaros akcijos, pagalba reikalingiems paramos, pažintinės išvykos po šalį ar dar toliau, diskusijos aktualiausiomis rajono gyvenimo temomis.

Tai darbai, apie kuriuos dažnai išgirsta Kupiškio bendruomenė pastaraisiais metais. Tokių darbų iniciatorius ir vykdytojas – Kupiškio darbdavių klubas. Praėjusią savaitę surengtas klubo ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Galbūt atsirado organizacinių ar kokių kardinalių veiklos pokyčių?

Darbdavių klubo valdybos narė Zofija Vilkanauskienė „Kupiškėnų mintims“ pacitavo posėdžio protokolą: „Buvo pateiktos klubo prezidento, valdybos, revizijos komisijos ataskaitos, vyko rinkimai. Į prezidento postą pretendavo trys kandidatai: Bronius Domža, Juozas Liaudanskas ir Zigmantas Aleksandravičius. Absoliuti dauguma narių (13 iš 16) pasisakė už dabartinį prezidentą. Jis vadovaus klubui jau trečiąją kadenciją iš eilės.“

Naujai išrinktas senasis klubo prezidentas Z. ALEKSANDRAVIČIUS sutiko pats dalykiškai ir savikritiškai (nes posėdyje jokių pastabų iš klubo bičiulių nesulaukė) įvertinti veiklą.

Kokia darbdavių klubo veikla?

Gal prisimenate, buvo toks metas, kai darbdavių organizacijas norėta paversti Darbo partijos padaliniais. Verslininkai to nepanoro, atsispyrė tokiems užmojams. Dabar savo užduotį mes suprantame kaip savišvietos, savitarpio pagalbos, dalijimosi su vietos bendruomene savo idėjomis, savo žiniomis įsipareigojimą. Su savo rajono valdžia periodiškai susitinkame, diskutuojame, kaip spręsti problemas, kritikuojame, siūlome.

Iš bendravimo galima pasisemti didžiulės patirties, ypač iš daug žinančių, aktyvių žmonių. Per dvejus metus klube turėjome bene 20 susitikimų. Bendravome su europarlamentarais Margarita Starkevičiūte, Vilija Blinkevičiūte, Viktoru Uspaskichu, Seimo nariais. Su plačiai visuomenėje žinomais žmonėmis rengiame susitikimus ir visuomenei. Prisimenate, buvo atvykusi į Kupiškį garsi žolininkė J. Balvočiūtė ir aktorė D. Kazragytė. Artimiausiu laiku ketiname pasikviesti klimatologę A. Galvonaitę. Girdėjau jos paskaitą viename renginyje, labai įdomūs pastebėjimai, svarbūs ne tik ūkininkams, bet ir visiems žmonėms. Dabar klimato kaita tokia ryški ir sparti, kad reikia ruoštis permainoms, pokyčiams ir kasdieniame gyvenime.

Galbūt prisimenate diskusiją pernai rudenį nedarbo tema Kupiškyje? Tada sutarėme bendradarbiauti su Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos administracija, teikti pasiūlymus dėl praktiškų, kaimiškam rajonui aktualių profesijų mokymo. Barmenų jau priruošta į valias, paskui kiek vargo būna ūkininkams ir verslininkams, kol išmoko rimto amato, iš kurio jaunam žmogui duoną galima valgyti ir išgyventi.

Savišvietai galima priskirti ir apsilankymus savo rajono įmonėse. Pasirodo, mes patys nelabai daug žinome vieni apie kitus. Yra iniciatyvių verslininkų, sugebėjusių atsilaikyti per krizę, nesibaiminančių pasikeitimų ir rizikos. Tik trūksta aktyvumo, pasiryžimo dalintis patirtimi. Mėgstame slapukauti nuo savųjų. Pasirodo, turime ir įvairių kūrybos sričių talentingų žmonių, tik jie nežinomi, patys nesigarsina. Laukia, kol juos kas atras…

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video