2024/05/03

Mirabelio mišką išbudino vaikų šventės džiugesys

Kaip ir kasmet, jaunieji Kupiškio rajono miško bičiuliai rinkosi į tradicinę šventę „Žiema žiemužė“. Šįkart savo linksmybes jie surengė Mirabelio miško poilsiavietėje. Čia degė laužai, klegėjo mokinių juokas, o sportiškiausieji varžėsi miškininkų jiems paruoštose rungtyse.

Varžybos miške

Rąsto pjovimas ir tempimas, malkų krovimas, vinies kalimas – tokios gamtiškos užduotys praėjusį ketvirtadienį laukė penkiolikos mūsų rajono mokyklų jaunųjų miško bičiulių komandų. Jas vaikams surengė Kupiškio miškų urėdijos darbuotojai.

Mokiniai tądien varžėsi pradinių klasių ir vyresnėlių grupėse. Tarp mažųjų geriausi buvo Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos „Giliukai“. Antrą vietą pasidalijo Skapiškio pagrindinės mokyklos „Gamtos bičiuliai“ ir Subačiaus gimnazijos „Barzdukai“. Tretieji pradinukų grupėje liko Kupiškio Kupos pradinės mokyklos „Gamtos vaikai“.

Stipriausi vyresnėliai – Palėvenėlės pagrindinės mokyklos „Šermukšnėlis“. Antrą vietą užėmė Rudilių „Šermuonėlis“, trečią – Alizavos „Ramalina“.

Rungtis išbandė ir šventėje suburta mokytojų komanda.

Nugalėtojų būreliui „Šermukšnėlis“ pirmus metus vadovaujanti mokytoja Rasa Gudonienė džiaugėsi, kad vaikai noriai važiavo į tradicinę žiemos šventę miške. Iš visų daugiau kaip dvidešimties lankančiųjų jos būrelį vadovė pasiėmė pusę – tiek vaikų tilpo į mokyklos autobusą.

„Mūsų mokykloje gamtos bičiulių būrelis – labai populiarus. Jis veikia gana seniai ir turi savo tradicijas, o bendros šventės dar labiau sudomina vaikus“, – sakė R. Gudonienė.

Dalyvauti jėgos reikalaujančiose varžybose, pasak pašnekovės, jos mokiniams nebuvo sunku. Tai, anot jos, kaimo vaikai, todėl ir pjauti rąstus ar krauti malkas – jiems nėra naujiena.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video