2024/05/07

Panevėžio prieglaudoje vietos atsiras ir mūsų augintiniams

Jau mėnuo Panevėžio rajone veikia nauja gyvūnų prieglauda. Buvusioje fermoje įrengti didžiuliai voljerai be šeimininkų likusiems šunims, kambarėliai katėms ir net atskiras kampelis palikuonių laukiantiems keturkojams. Čia gyvūnus taip pat galės pristatyti ar pasiimti ir mūsų rajono gyventojai, jei tik Kupiškio savivaldybė sutiks pasirašyti sutartį su Panevėžio gyvūnų globos draugija. Iki tol mažame vagonėlyje glaudęsi panevėžiečiai negalėjo pagelbėti kupiškėnams, nors šiems tokių paslaugų itin reikėjo.

Pasiūlymas rajono savivaldybei

Beglobiai, valkataujantys šunys ir katės jau seniai kelia rūpestį ne tik Kupiškio rajono gyventojams, bet ir valdžiai. Ši nuolat ieško būdų, kaip pažaboti neatsakingą žmonių elgesį su savo augintiniais: daugiabučiuose gyvenantiems šeimininkams įvesta privaloma gyvūnų registracija, už jų nepriežiūrą taikomos baudos.

Valkataujančius šunis mūsų rajone įpareigoti gaudyti šungaudžiai iš Alytaus. O vienas toks iškvietimas Kupiškio savivaldybei kainuoja tūkstantį litų.

Rasti prieglobstį be namų likusiems gyvūnams netrukus gal bus žymiai paprasčiau. Praėjusią savaitę Kupiškio rajono merą aplankė Panevėžio gyvūnų globos draugijos atstovai ir pasiūlė prisijungti prie jų veiklos.

„Lankėmės Kupiškyje ir pasiūlėme jūsų merui pasirašyti sutartį, pagal kurią galėtume priglausti beglobius gyvūnus ir iš Kupiškio. Išsilaikyti ir surinkti gyvūnus iš jūsų mums nepavyktų vien iš aukų, todėl reikalinga pagalba“, – sakė Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė.

Apie bendradarbiavimo sutartį su Panevėžio gyvūnų prieglauda paklaustas Kupiškio rajono meras J. Jarutis „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad ji jau ruošiama. Kupiškiui, anot jo, labai reikalingos tokios paslaugos ir tikimasi, kad tai bus pigiau nei bendradarbiaujant su alytiškiais šungaudžiais. Mūsų Savivaldybė bus įpareigota mokėti už panevėžiečių keliones ir gyvūnų sugavimą.

Kada bus parengta sutartis, pašnekovas pasakyti negalėjo.

Prieglauda pataisos namų fermoje

Kupiškėnai, pasak R. Liberienės, iki šiol gana dažnai kreipėsi į savo kaimynus dėl pagalbos susirasti naują ar atiduoti nebereikalingą augintinį. Iki šiol tokius prašymus panevėžiečiams buvo labai sunku įvykdyti, mat gyvūnus globojanti draugija glaudėsi labai mažose patalpose – statybiniame vagonėlyje – kur vos tilpdavo savame mieste surinkti šunys ir katės.

O per praėjusius metus Panevėžio gyvūnų globos draugija priglaudė per tūkstantį gyvūnų. Naujus šeimininkus rado apie 85 proc. jų. Vagonėlis, pasak draugijos vadovės, tai tik tarpinis variantas tarp prieglaudos ir karantino stoties.

Prieš mėnesį organizacija atvėrė naujos gyvūnų prieglaudos duris visai šalia Panevėžio miesto, moterų pataisos namams priklausančioje fermoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video