2024/04/27

Rajono partijos jau rengiasi Seimo rinkimams

Po savivaldos rinkimų pailsėjusios partijos po truputį bunda. Artėjantys rinkimai į Seimą vėl verčia jas pasiraitoti rankoves ir pasmailinti liežuvius. Tačiau mūsų rajono partijų skyriai gali ir neturėti savų kandidatų į aukščiausiuosius valdžios postus. Jie žada remti kaimynus.

Keičia politinį veidą

Šiuo metu Lietuvoje yra apie 40 įvairiausių partijų. Devynios jų mūsų rajone savo kandidatus dar kėlė praėjusiais metais savivaldos rinkimuose. Šiuo metu aktyviai veikia tik aštuonių partijų skyriai.

Naujus planus vėl kurpia buvęs Kupiškio rajono tarybos narys Dangirdas Mikšys. Jis „Kupiškėnų mintims“ prasitarė, kad kaip tik šiuo metu rengiasi pokyčiams – mat rinkimuose atstovavęs „Jaunosios Lietuvos“ partijai turėjo nemažai problemų. Kaip žinia, į viešumą buvo iškilę šio politiko rinkiminiai sąrašai, kurių nariai net nežinojo apie savo narystę. Taip pat D. Mikšys buvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį dėl pažeidimų rinkimų į savivaldą metu.

Šis vyras praeityje buvo Liberalų demokratų, „Tvarka ir teisingumas“ bei „Jaunoji Lietuva“ partijų narys. Kokią kryptį dabar pasirinko ir kas bus su paliktos partijos nariais mūsų rajone, pašnekovas nepasakė. O vėliau su juo susisiekti nebepavyko.

Be partijos liko, tačiau naujos kol kas dar neieško ir buvusios Naujosios sąjungos (socialliberalų) Kupiškio skyriaus vadovas Laimantas Gaučys.

„Socialliberalams pernai prisijungus prie Darbo partijos, į ją pereiti galėjo ir Kupiškio skyrius. Tačiau mūsų nariai to taip ir nepadarė. Šiuo metu esame užgesę – jokios veiklos nebeturime. Nors minčių dirbti dar yra“, – sakė L. Gaučys.

Gausiausi skyriai

Bene daugiausia veiklos po savivaldos rinkimų turi Tarybos nario vietas laimėjusios Kupiškio partijos.

190 narių Kupiškyje vienija Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. Nors šios partijos atstovų sprendimai Seime ir Vyriausybėje, pasak Kupiškio rajono tarybos nario Dainiaus Bardausko, nėra populiarūs, konservatoriai vis dar sulaukia naujų narių mūsų krašte.

„Žmonės turi atskirti grūdus nuo pelų“, – apie savo kolegų darbą aukščiausioje valdžioje kalbėjo pašnekovas.

Kandidatų į artėjančius Seimo rinkimus, anot jo, mūsų rajono konservatoriai gali ir neturėti. Jie greičiausiai rems kaimyninių rajonų kolegas.

O kalbėdamas apie partijos veiklą šiuo metu D. Bardauskas teigė, kad Kupiškio konservatoriai daugiausia dėmesio skiria partijai pristatyti, populiarinti bei darbui Taryboje ir krašto žmonėms.

180 narių mūsų rajone turi Lietuvos socialdemokratų partija. Keturi jų dirba rajono Taryboje.

„Visus ekonominius, kultūrinius ir kitus rajonui aktualius klausimus pirmiausia aptariame partijos skyriuje, išklausome savo bičiulių nuomonę“, – apie partijos pagalbą darbe sakė Kupiškio rajono tarybos narys Andrius Kleniauskas.

Vienas pagrindinių uždavinių socialdemokratams šiuo metu – pasiruošimas Seimo rinkimams. Todėl kupiškėnai bandys pagelbėti savo partiečiams patekti į aukščiausios valdžios postus: organizuos susitikimus su gyventojais, kalbės su jais apie savo rajono bėdas.

Kokie kandidatai mūsų rinkiminėje apygardoje atstovaus socialdemokratams, netolimoje ateityje spręs šios partijos Kupiškio skyriaus taryba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video