2024/03/28

Kalėdos papildė bibliotekų knygų aruodą

Nuo praėjusių metų lapkričio 25 d. visoje Lietuvoje vyko Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“, kurios metu gyventojai buvo prašomi padovanoti savo miesto ar kaimo bibliotekoms naujų knygų. Į šią akciją įsijungė ir kupiškėnai.

Pasak Kupiškio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojos Linos Matiukaitės, iš viso bibliotekai 94 dovanotojai (7 organizacijos ir 87 asmenys) dovanojo 446 knygas (430 atnešta į biblioteką ir 16 – į knygyną). Vilniečių kupiškėnų klubas pervedė bibliotekai 100 Lt knygoms įsigyti. Neliko abejingi šiam prašymui ir kai kurie rajono Tarybos nariai, dovanoję rajono bibliotekoms knygų ir asmeniškai, ir partijos skyriaus, kuriam priklauso, vardu.

Dauguma dovanotų knygų naujos. Biblioteka buvo pateikusi sąrašą, kokių leidinių jai labiausiai reikėtų. „Džiaugiamės nors šiek tiek pasipildžiusiu bibliotekos knygų fondu, savo ištikimais skaitytojais, kurie buvo patys aktyviausi šios akcijos dalyviai. Taip pat labai malonu, kad 141 knygą maždaug už 2,4 tūkst. litų mūsų bibliotekai skyrė „Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija“, metų knygos rinkimų organizatorė. Tokį šios organizacijos apdovanojimą pelnėme už jai pateiktas paraiškas, kaip ketiname pristatyti geriausias vaikų, jaunimo ir kitas knygas“, – dalijosi geromis naujienomis L. Matiukaitė.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video