2024/04/20

Šventinė nuotaika kieme

Nors daugelio lietuvių Kalėdas pavogė krizė, kai kurie dar moka džiaugtis didžiausiomis žiemos šventėmis. Kai vakarai tokie ilgi, o valdžia taupymo sumetimais gatvėse išjungė kas antrą šviestuvą, akį patraukia margaspalviais girliandų tinklais išpuošti kiemai. Tokių pasidairius po Kupiškio rajoną daug nepamatysi, tačiau kartais ir vieno kaimyno pavyzdys užkrečia visą gatvę.

Kupiškis šią žiemą atrodo gana nykiai – be 10 tūkst. litų kainavusios kalėdinės eglutės aikštėje, daugiau dekoracijų mieste taip ir nebesulaukėme. Tik kai kurių gyventojų iniciatyva mūsų gatvės vakarais tapo šventiškesnės.

Štai neseniai kalbos pasklido apie netradiciškai išpuoštą namą Aukštupėnuose, Beržynėlio gatvėje. Čia kalėdinių dekoracijų savo kieme nepagailėjo Bronius Lapienis ir jo draugė Gintarė Šližytė.

Iš eglišakių nupintas elniukas, į namo terasą lipantis Kalėdų Senelis, iš medžiagos audinio pasiūtas zuikis su nykštuko kepuraite, karpiniais dekoruoti namo langai ir daugybė spindinčių girliandų – taip šiomis dienomis atrodo poros namas. Šis kupiškėnų pavyzdys užkrėtė ir jų kaimynus.

„Pirmieji pasipuošti sugalvojome mes, bet dabar jau beveik visa gatvė pasidabino girliandomis. Labai smagu, kai vakare visos jos įjungiamos. Todėl pasikalbėję su kaimynais svajojame pasipuošti namus ir per kitas šventes – pavyzdžiui, per šv. Valentino dieną“, – „Kupiškėnų mintims“ pasakojo G. Šližytė.

Pasidaryti kalėdines dekoracijas, anot jos, nėra taip brangu, kaip gali atrodyti. Viskas, merginos teigimu, reikalauja tik išmonės ir rankų darbo.

„Kad ir šis elnias. Juk nieko nekainuoja sukalti iš lentelių karkasą ir apipinti jį eglės šakomis. Tik, aišku, rankos nukenčia – kol viską padariau, labai susibadžiau“, – šypsojosi pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video