2024/09/24

Šypsena nuskaidrintos fotografijos

Praėjusį antradienį Kupiškio viešosios bibliotekos parodų salėje atidaryta kupiškėnės Giedrės Daukaitės-Sviderskienės pirmoji personalinė fotografijų paroda. Autorę platesniam žmonių ratui parodyti savo darbus paskatino jaunesnioji jos sesuo gimnazistė Greta, norėdama ją nors trumpam atitraukti nuo buities rutinos. Net ir savo drauges Karoliną bei Deimantę pasikvietė, kad padėtų sukurti šventinę nuotaiką.

Fotografuoti Giedrė pradėjo prieš trejus metus, gimus dukrelei. Pasak jos, norėjo užfiksuoti pačias gražiausias jos augimo akimirkas. Giedrei gaila, kad nesidomėjo fotografija, kai buvo mažas pirmagimis sūnus, ir liko daug jo ankstyvos vaikystės žavių akimirkų neįamžinta.

„Labiausiai man patinka fotografuoti žmones. Patinka mados fotografija. Kad nuotrauka pavyktų, fotografuojamą žmogų turiu gerai pažinoti, suvokti, kaip jis save išreiškia. Tad mano fotomodeliai – sesės, draugės, vaikai ir kiti artimieji. Labiausiai man patinka saulėtos, šviesios nuotraukos“, – kalbėjo apie savo pomėgį parodos autorė. „Supermamų“ interneto svetainės rengtame fotokonkurse „Supervaikas“ jos nuotrauka „Vyšnios pačios skaniausios“ buvo pripažinta geriausia. Tokia pat sėkmė jai nusišypsojo ir Kupiškio jaunimo centro skelbtame konkurse „Mano augintinis“.

Giedrė fotografuoti mokėsi su būreliu bendraminčių merginų iš internete skelbiamų patarimų, žvelgdama į kitų patyrusių fotografų darbus. Anot jos, fotografavimas – brangus malonumas. Ieškant kuo tobulesnės išraiškos, jai jau teko išbandyti penkis ar šešis fotoaparatus. Pradėjusi fotografuoti skaitmeniniu fotoaparatu, tačiau jis neperteikia nuotraukos dvasios taip kaip juostinis. Tad mieliau jai dirbti su pastaruoju. Tai tikroji fotografija.

Giedrė sakė, kad laiko savo pomėgiui stinga. Daug dėmesio reikalauja mažoji dukrelė. Ateityje norėtų fotografuoti vestuves. „Smagu iš kasdienybės įkristi į šventę. Kartą jau bandžiau įamžinti jaunavedžius. Labai patiko. Gal todėl, kad šauni pora pasitaikė, pozavo prabangiame viešbutyje, pastatų griuvėsiuose“, – pasakojo jaunoji fotografė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video