2024/09/24

Miškininkai jau dairosi kalėdinių eglučių

Prekybos centrai seniai pradėjo kalėdinę prekybą. Todėl pasiilgę šventinės nuotaikos jau dabar čia gali nusipirkti ir dirbtinę, ir gyvą, ir žalią, ir net spalvotą eglutę. Tačiau miškininkai laikosi senų tradicijų ir savo eglutes gyventojams ruošiasi pasiūlyti likus savaitei iki Kalėdų.

Miškininkai šiuo metu jau pradeda ruoštis kalėdinių eglučių prekybai. Kupiškio rajono girininkijų darbuotojai vaikšto po miškus ir dairosi gražesnio medelio, kuris papuoš mūsų gyventojų namus per žiemos šventes.

„Tai nėra lengvas darbas. Juk savo medelynų neturime, o iš želdinių kirsti negalime. Tad miškininkai vaikšto palei griovius, pakeles ir ieško gražesnės eglutės. Bet kokios nepaimsi – reikia, kad žmonėms patiktų“, – apie darbus prieš Kalėdas pasakojo Kupiškio miškų urėdijos miško želdinimo ir apsaugos inžinierius Virginijus Paliulis.

Kalėdinių eglučių prekybą urėdija pradės gruodžio 19 d. Nusipirkti žaliaskarę ar jos šaką bus galima Kupiškyje, urėdijos kieme, arba rajono girininkijose.

Eglučių kainos, pasak V. Paliulio, liks kaip ir pernai. Iki metro dydžio medelis kainuos 7 litus. Nuo 1 iki 2 metrų aukščio eglutės kaina sieks 14 litų. 2-3 metrų – 20 litų. Didesnio nei 3 metrai medelio kaina – 30 litų.

Eglės ar pušies šaka urėdijoje kainuos 2 litus. Tačiau gruodžio 21 dieną visoje Lietuvoje vyks akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Jos metu šaką iš miesto aikštės nemokamai galės parsinešti ir kupiškėnai.

V. Paliulio pastebėjimu, mūsų gyventojai ne itin aktyviai perka urėdijos siūlomas eglutes. Jas žmonės, ko gero, nusiperka kitur.

„Pernai iš mūsų nupirko apie 300 medelių. Tai nėra didelis skaičius. Galbūt žmonės naudojasi prekybos centrų, medelynų ar turgaus prekiautojų paslaugomis. Ten yra įvairesnė pasiūla – galima įsigyti ir dirbtinių eglučių, ir pušelių, ir sodinamų kėnių. O mes parduodame tik paprastas eglutes“, – pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, ar nesulaukia perpirkinėtojų dėmesio, V. Paliulis teigė, kad tokių būna. Tačiau urėdija nėra suinteresuota iš eglučių prekybos siekti pelno, todėl jiems atsisako parduoti didelį medelių skaičių: „Mes ir taip nelengvai ieškome eglučių. Todėl pelno iš to nesiekiame. Jei kas paprašo kelių dešimčių medelių, tikrai neparduodame. Jie gali kreiptis į specialius medelynus.“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video