2024/09/24

„Snoro“ indėlininkų prašymus priims ir Kupiškyje

Šią savaitę specialios SEB banko mobiliosios komandos pradės važinės po Lietuvos miestus bei miestelius. Jos priims „Snoro“ banke indėlius laikiusių klientų prašymus išmokėti jų indėlių draudimo išmokas į pasirinktų bankų sąskaitas. Minėti darbuotojai važiuos ten, kur nėra SEB banko skyriaus, ir įsikurs Lietuvos pašto patalpose.

Kupiškį mobilioji komanda pasieks tik kitą savaitę, gruodžio 15 – 16 d. Mūsų miesto pašto skyriuje buvę „Snoro“ klientai šiomis dienomis laukiami nuo 9.30 iki 16.30 valandos.

SEB banko darbuotojai padės atėjusiems gyventojams užpildyti ar priims jau užpildytus gyventojų prašymus išmokėti draudimo lėšas į jų sąskaitas bankuose. Taip pat atidarys SEB banko sąskaitą, jei tokios gyventojai pageidaus, suteiks galimybę užsisakyti SEB banko mokėjimo korteles. SEB mobiliosios komandos jas atveš ir perduos Lietuvos pašto skyriuose, kai kortelės jau bus pagamintos.

SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas „Kupiškėnų mintims“ teigė, kad į pašto skyrių atėję gyventojai privalo turėti galiojantį asmens tapatybės dokumentą: pasą, asmens tapatybės kortelę arba vairuotojo pažymėjimą, kuris išduotas ne anksčiau kaip 2003 metais.

Papildomų dokumentų – sąskaitų išrašų, indėlio sutarčių, – liudijančių apie turėtas indėlio sąskaitas banke „Snoras“, pateikti nereikia. Indėlininkų sąrašus SEB bankui suteiks valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“.

Taip pat A. Žilinskas įspėjo, kad SEB bendrovės mobiliosios komandos operacijų su grynaisiais pinigais dėl saugumo neatlikinės. Tai bus daroma tik artimiausiuose SEB banko skyriuose, kai bus paskelbta indėlių draudimo išmokų mokėjimo pradžia.

„Pinigai į gyventojų sąskaitas bus išmokėti tuomet, kai tik bankas sulauks „Snoro“ indėlių draudimo lėšų iš valstybės. Apie tai bus paskelbta viešai. Tačiau net ir pradėjus mokėti išmokas, žmonėms nėra būtina skubėti į banką – SEB banko skyriuose jas bus galima pasiimti penkerius metus“, – sakė A. Žilinskas.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video