2024/09/24

Rimantas Jocius: „Tik nuo žmonių priklauso, ar miestas bus žalias“

„Medelį pasodinsi – tėvynę padabinsi“ – su tokiu šūkiu artimiausių metų darbus planuoja Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus nariai. Jų iniciatyva mieste jau auga ne vienas parkas, tvarkomos apleistos teritorijos. Šįkart draugija nusprendė imtis pamario – neseniai sutvarkytose rekreacinėse zonose jie nori pasodinti daugiau jaunų medelių.

Apsodins Uošvės liežuvį

„Turime minčių apsodinti Uošvės liežuvio pusiasalį. Čia reikia papildyti kai kurias rūšis, pasodinti naujų medžių. Mat iš pradžių kai buvo sodinta, dalis medžių nunyko“, – apie naują veiklą kalbėjo Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus pirmininkas Rimantas Jocius.

Atsiradus galimybei šiems darbams gauti lėšų, organizacija planuoja pusiasalį apsodinti per vienerius metus.

Apskritai, pasak pašnekovo, draugija kiekvieną rudenį, pavasarį sugalvoja panašių darbų Kupiškyje. Ir džiugu, kad jų iniciatyva jau plinta tolyn nuo miesto ribos.

Prieš porą metų šalia Kupiškio piliakalnio išdygo Lietuvos tūkstantmečio parkas. Jį draugijai už savo lėšas padėjo sodinti gyventojai, kurie norėjo savo vardinio medelio šioje vietoje.

Šiandien, pasak R. Jociaus, parkas puikiai auga, neprigiję ąžuoliukai pakeisti naujais.

Vardiniai medeliai

Dar ne visi kupiškėnai, ko gero, žino, kad savo vardinius medelius galima pasodinti ir laisvoje teritorijoje prie „Baltų gyvybės medžio“. Čia keletą medelių pasodinusi įsiamžino Kupiškio rajono apylinkės prokuratūra ir kitos įstaigos.

„Pasisodinti savo medelį gali ir darbo kolektyvai, ir atskiri gyventojai. Tačiau tai leidžiama tik labai svarbiomis progomis, nes vietos nėra labai daug“, – įspėjo pašnekovas.

Be to, norint tokiu būdu papuošti savo miestą, reikia Kupiškio rajono savivaldybės architektės Euchridos Sipavičienės leidimo.

Netoli šio po truputį augančio parkelio želia ir Lietuvai pagražinti 80-ojo jubiliejaus proga pasodintas parkas. Po dešimties metų čia medeliai jau gana ūgtelėję, tačiau, pirmininko teigimu, nerimą kelia nedrausmingų žmonių elgesys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video